Nenad Lalatović se na velika vrata vratio u Vojvodinu! Kako sam kaže u svoju drugu kuću, u klub koji ga je napravio trenerom. Potpisao je dvogodišnji ugovor sa samo jednim ciljem, da Vojvodinu vrati u vrh Superlige i srpskog fudbala.

Kako je došlo do toga da postanete trener Vojvodine?

- Pozvao me je Dragoljub Zbiljić, predsednik Vojvodine. Naš razgovor je trajao vrlo kratko, možda ni pet minuta. Dogovorili smo brzo uslove saradnje za mene i moj stručni štab. Mogu vam reći, da sam veoma srećan! Predsednik Zbiljić je najzaslužniji za moj povratak u Novi Sad. Bio sam njegova želja, kao i sportskog direktora Marka Jovanovića, te Dušana Bajatovića. Na njihov poziv sam se vratio - rekao je u dahu za Kurir Nenad Lalatović (47) i nastavio:

Lalat.jpg
www.fkvojvodina.rs 

- Imao sam još neke ponude... Dan pre nego što će me tražiti Vojvodina, imao sam poziv od mog menadžera iz Saudijske Arabije. Ali, Vojvodinu nisam mogao da odbijem! Ovde u Novom Sadu imam kuću, preko puta FC "Vujadin Boškov". Meni je tu lepo, živim za ovaj klub, daću sve od sebe da igramo dobar fudbal. Pozivam navijače da dođu u što većem broju na našu prvu utakmicu protiv Jedinstva za nešto manje od dve nedelje.

Kako je vratiti se?

- Osećam se, kao da nikada nisam odlazio iz Novog Sada i ovog kluba. U Vojvodini sam proveo najlepše trenutke kao trener. I kada sam otišao, duhom sam uvek bio tu. Ovo je moja druga kuća, Vojvodina je mene napravila trenerom, sa Vojvodinom imam najviše pobeda, imam trofej... Za devet utakmica postaću trener koji je sedeo najviše na klupi Vojvodine. Zato je moj povratak bio neminovan.

Lalatović bi dao pet godina života za uspeh Vojvodine
Starsport 

Kako vas je Mladost iz Lučana pustila?

- Prvo, bilo je izvanredno u Lučanima! Želim ovim putem da se zahvalim jednom velikom i sjajnom čoveku, kakav je Neško Milovanović! Fasciniran sam sa njim... Koliko taj čovek voli i koliko on živi za fudbal. Svaki dan smo bili zajedno. Lično, nikad veći profesionalac nisam bio, nego u Lučanima. Teško mi je bilo kada sam odlazio iz Mladosti, nešto slično kao kada sam napuštao Vojvodinu. Hvala Nešku, hvala igračima i svim zaposlenima u klubu. Volim ih i krivo mi je što više nećemo sarađivati. Nadam se da će neko od njih doći u Vojvodinu.

Koji su ciljevi i šta očekivati od Vojvodine u nastavku prvenstva?

- Gde god da idem i gde god da radim, moji ciljevi su najviši. Napašćemo drugo mesto u Superligi, pošto je prvo neizvodljivo... Sanjam da Vojvodina bude konkurentna Crvenoj zvezdi, već sledeće sezone. U ovom trenutku to nije realno i zato je plan da budemo drugi. Uz kvalitet igrača koje Vojvodina ima, sa mnom kao trenerom, siguran sam da možemo do željenog cilja. Želim da čujem kako navijači Vojvodine pevaju "Ćiri-bu, ćiri-ba, igra Voša kao Barsa"... Znam da je ispred mene ozbiljan zadatak. Treba da obavim razgovor sa igračima, izgubili su samopouzdanje. Utakmica protiv Novog Pazara nije bila na niovu... Vojvodina mora svaku utakmicu da ide na pobedu, jer je veliki klub. U budućnosti mora da mašta da bude prvak Srbije... Dao bih pet godina svog života da Vojvodina ove sezone osvoji kup, bude druga i izbori plasman u makar grupnu fazu Lige konferencije! Neće biti lako, Zvezda je najjača, Partizan se diže, tu su Čukarički, Radnički iz Kragujevaca, Lučani...

vojvodinaajax-31.jpg
Starsport 

Koliko ste upoznati sa igračima Vojvodine?

- Mnoge poznajem, radi se o izvanrednim fudbalerima. Imaju individualni, sada moramo da radimo na kolektivnom kvalitetu, jer je on najvažniji. Pojedinci ne smeju da iskaču i to će biti uvek u ekipi kojoj sam trener. Grb Vojvodine mora da se poštuje, jer je klub iznad svih nas. To ću prvo reći igračima.

Uvek ste davali šansu klincima šansu. Hoće li tako biti i ovog puta?

- Vojvodina je uvek imala talentovanu decu. Imam Radulovića, Veličkovića, mladog golmana Gočmanca, Drobnjaka, Kokanovića, Bukinca... Tek sam se vratio, pratiću momke iz omladinske škole, tu uvek ima talenata. Dvojica moraju da počnu i završe utakmicu, zbog bonus pravila. Uvek sam da mladi igraju, ako zasluže, ali ne na silu. Za mene bonus nije trebalo ni da postoji. Znam momke koji imaju 22 ili 23 godine. To su zreli ljudi, imaju decu i ženu... Sad treba da ih tretiramo kao decu...

vojvodinaapoel-123.jpg
Starsport/Srđan Stevanović 

Kako ste videli 174. večiti derbi i utakmicu Zvezde protiv Intera?

- Derbi... Očigledan kvalitet na adresi Crvene zvezde! Najdominantniji su klub u Srbiji, imaju najveći budžet, najbolje igrače, najboljeg trenera u ligi Vladana Milojevića. Nemaju konkurenciju u ovom trenutku. Protiv Intera su ih poraza koštale njihove greške... Treba da nastave dalje. Veliki rezultat je ući u Ligu šampiona. Ali, kada igraju kod kuće, bez obzira na ime protivnika, dres i grb Crvene zvezde te obavezuju da ideš na pobedu. Ovo pričam kao neko ko je ponikao u Crvenoj zvezdi i bio njen kapiten. Zaslužili su bod protiv Benfike. Ali...

Hoćete li na klupi Vojvodine debitovati u Rusiji?

- Čeka nas težak i naporan put u Sankt Peterburg. Ali, neće biti problem, jer je to dobro za Vojvodinu i srpski fudbal. Žao mi je što neću imati četiri igrača, jer su odsutni zbog reprezentacija za koje igraju. Opet, drago mi je i čast mi je što ćemo igrati protiv jednog od najvećih klubova u Rusiji, koji poslednjih decenija osvaja titule i dominira. Stižemo u subotu u 4.00 ujutro u Sankt Peterburg, a u 19.00 časova je utakmica. Odmah se vraćamo za Srbiju sledećeg jutra, imamo let u 8.00 sati. Faktički nećemo odmoriti i stati, ali nije problem - objasnio je Lalatović.

U tri navrata sedeo je Nenad Lalatović na klupi Vojvodine. Prvi put u sezoni 2015/2016, drugi put od 2019 do 2021. kada je Novosađanima doneo trofej u Kupu Srbije 2020. godine, nakon pobede nad Partizanom, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Kurir televizija LALATOVIĆ NIKAD INTIMNIJE O ODNOSU SA MAJKOM: I dan danas plačem kad je se setim! Žao mi je što nije doživela moje uspehe