Nenad Lalatović postao je po treći put trener FK Vojvodina. Čovek koji je Novosađanima doneo poslednji klupski trofej, nacionalni Kup 2020. godine, govorio je za Kurir o raznim temama.

Pored toga što je Nenad Lalatović najavio da mu je cilj da ove sezone bude drugi u Superligi, da osvoji Kup Srbije i uvede Vojvodinu u grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja, pričao je i o reprezentaciji i neslavnom odlasku Aleksandra Stanojevića sa mesta trenera Partizana, inače čoveka kojeg mnogo ceni.

Lalatović: Ako je neko digao ruku na Stanojevića
Starsport 

Nenad Lalatović nedavno je imao predlog za selektora Dragana Stojkovića. Letos je preko Kurira poručio Piksiju da u srpsku reprezentaciju pozove Adema Ljajića, Ifeta Đakovca i Kristijana Belića. Poziv je dobio samo Belić...

- Piksi ne treba bilo koga da sluša, pa ni mene. Ozbiljan je trener, odveo je Srbiju na svetsko i evropsko prvenstvo. Moja preporuka jeste bila za Belića, jer je zver od igrača. Vredi taj momak, dopao mi se, ima sposobnost, agresivan je, daje tonus timu... Žao mi je što je Savez propustio Đakovca... Nije to smelo da se desi - rekao je Nenad Lalatović za Kurir i nastavio:

- I dalje tvrdim da je Ljajić zaslužio da igra za Srbiju! Kako je odigrao protiv Vojvodine... Ako već nema Dušana Tadića, onda Adem Ljajić može bez problema da ga zameni, makar na pola sata. Njegove lopte su neverovatne, kao da ima kompjuter u glavi.

Stanoje1.jpg
Www.partizan.rs 

Posle debakla u 174. večitom derbiju od Crvene zvezde (0:4), ostavku na mesto trenera podneo je Aleksandar Stanojević, posle sukoba sa navijačima.


- Ne znam šta se desilo u svlačionici. Ako je neko digao ruku na njega, treba da bude doživotno kažnjen. Nije smeo Sale da ode na takav način, jer je veliki partizanovac, čovek koji je Partizanu donosio titule, uveo ih u Ligu šampiona... Da ga neko gađa kamenom, da staklo pada na njega... Sramota! Želim Partizanu da se što pre stablizuje. To je veliki klub i bilo bi za dobrobit srpskog fudbala važno da se vrate - poručio je Nenad Lalatović.

Kurir TV ŽIVOTNA ISPOVEST NENADA LALATOVIĆA: Gledao sam majku kako umire, kupao sam je i pazio...