Fudbaleri Crvene zvezde  četvrti put u poslednjih 8 sezona nastupaju u Ligi šampiona, a u teoriji postoji i šansa da crveno-beli sledeće sezone imaju direktno mesto u elitnom takmičenju.

Zvezda je već jednom izborila direktan plasman u Ligu šampiona  i to prošle sezone kada je u grupi sa Mančester sitijem, Lajpcigom i Jang Bojsom završila na poslednjem mestu.

Ipak, da bi se to desilo, trebalo bi da se "poklope" određene stvari,

Pre svega da odbrane titulu u srpskom šampionaru, što već deluje kao sasvim izvesno.

Ono što je mnogo teže je da crveno- beli u tom slučaju ne zavise samo od jednog kluba, već od čak  njih pet.

Naime, da bi Zvezda dobila direktno mesto u LŠ sledeće sezone, potrebno je da Rendžers,Dinamo Zagreb,Šahtjor, Salcburg i Olimpijakos, ne osvoje lige svojih država, s obzirom na to da pomenuti klubovi imaju veći koeficijent od crveno-belih.

Međutim to baš nije realno pošto sve navedene ekipe favoriti u svojim nacionalnim šampionatima, a ono što je zanimljivo je da kada bi se lige u Škotskoj, Hrvatskoj, Ukrajini, Austriji i Grčkoj danas završile, Zvezda bi imala direktno mesto u Ligi šampiona.

Rendžers je trenutno treći u Škotskoj, Dinamo je takođe treći u Hrvatskoj, Šahtjor je četvrti u Ukrajini, Salcburg je peti u Austriji, dok je Olimpijakos treći u Grčkoj.

Kurir sport