Čukarički je u jednom od derbija kola osvojio bod na gostovanju Radničkom 1923, na stadionu Metalca u Gornjem Milanovcu (1:1). Dugo su Brđani bili u zaostatku, sve do 84. minuta, kad je na sjajnu asistenciju Vukašina Jovanovića glavom savladao Lijeskića.

– Pre svega, želeo bih da pohvalim Vukašina za asistenciju, učinio je to u stilu najboljih svetskih bekova ili veznjaka, slobodno mogu da kažem da je centrirao ka Kevin De Brujne. Moje je bilo samo da budem na pravom mestu i da odradim lakši deo posla, da glavom pošaljem loptu iz neposredne blizine u protivničku mrežu – kazao je na početku razgovora Slobodan Tedić, napadač Čukaričkog.

Nije bilo prijatno belo-crnima u Gornjem Milanovcu, Kragujevčani su igrali odlično u prvom poluvremenu.

– Nismo se najbolje snašli, pravili smo dosta grešaka na startu. Primili smo gol u ranoj fazi susreta, što nismo smeli da dozvolimo. Ali, uspeli smo od starta drugog poluvremena da nametnemo svoj ritam, i da se vratimo u meč. Mogli smo i ranije do izjednačenja, da smo u tome uspeli možda bismo i stigli do preokreta. Na kraju, osvojili smo bod. Da nam je to neko ponudio pre meča ne bismo bili zadovoljni, ali s obzirom na razvoj događaja nije loše.

Tedić je postigao prvi gol u drugom mandatu na Banovom brdu. Takođe, ovo je prvi gol visokog centarfora još od 29. decembra prošle godine, kad je u dresu Čarltona pogodio u porazu od Bristol Roversa.

– Po dolasku u Čukarički na zimske pripreme na Kipru, posle samo nekoliko dana imao sam problem sa plućima, morao sam na operaciju koja me je duže vremena odvojila od terena. U međuvremenu, i konkurencija na mestu napadača je bila izvrsna, tako je naravno i sada. Donedavno je sa nama bio Vinisijus Melo, tu su još Milan Pavkov i Mihajlo Cvetković. I to je naš veliki kvalitet, uostalom tako je na svim pozicijama u Čukaričkom. Gol mi mnogo znači, pre svega na polju samopouzdanja, nadam se da će ih u narednom periodu biti još više.

Tedić ističe da je ekipa mogla i bolje posle 11. kola, ali da najbolje partije od ekipe u prvom delu sezone očekuje upravo posle prvenstvene pauze.

– Imali smo i kadrovskih problema, verujem da će nam ova pauza pomoći da se svi igrači oporave i da napokon budemo kompletni. Čekaju nas posle pauze teški mečevi, počevši od prvog narednog kad nam u goste dolazi Napredak, potom idemo u Humsku na duel protiv Partizana. Mogli smo i trebalo je da osvojimo koji bod više. U Super ligi ove sezone je dosta ujednačenih timova, pa će svaki meč biti od velikog značaja. A mi već sada razmišljamo samo o prvom narednom, protiv kruševačkog Napretka – istakao je Slobodan Tedić.

 BONUS VIDEO:

Kurir Čukarički Partizan