Liga nacija je i te kako bitno takmičenje zbog uticaja na žreb za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u SAD, Meksiku i Kanadi, ali o tome ne brine veliki broj fudbalera.

Otkazuju redom u svim reprezentacijama, osetili smo to i sa fudbalerima Srbije, dok se zbog toga u Nemačkoj "digla ozbiljna frka".

Tako je kapiten tima Džošua Kimih burno reagovao i na konferenciji za medije se "obračuna" sa svim onim fudbalerima koji su se javili selektoru Julijanu Nagelsmanu da ne mogu da igraju protiv Bosne i Hercegovine u Zenici.

Zbog povreda su neki opravdano odsutni poput golmana Mark-Andrea Ter Štegena, a manje probleme imali su i Kai Haverc, Robin Koh, Džamal Musijala i Niklas Filkrug. U poslednji čas javili su se David Raum i Benjamin Henrihs, dok je Bernd Leno tražio garancije da će igrati. Kad ih nije dobio, pitao je selektora da ga "preskoči".

"Želimo samo fudbalere koji žele da budu ovde. Poziv u reprezentaciju mora biti nešto veliko i posebno, bez obzira na to da li imate tri ili 100 utakmica za reprezentaciju ili 34 ili 19 godina. Mesto u reprezentaciji je samo za one koji se maksimalno identifikuju i osećaju strast", rekao je Kimih.

"Ne pričam ovde samo o Berndu Lenu. Ako neko ne želi da bude ovde, onda i ne treba da dođe. Imamo dovoljno drugih igrača koji stvarno uživaju kada su sa nama", dodao je ratoborni kapiten Nemačke.

Nagelsman je inače pozvao nekoliko fudbalera koji do sada nemaju nastupe za Nemačku, pa su tu sada već iskusni golman Aleksander Nibel, Oliver Bauman, Janis Blasvih, Džonatan Burkart, Tim Klajndinst i Džejmi Leveling. Na spisku su i pomalo zaboravljeni Robert Gosens i Kevin Šade.

Kurir sport/Mondo

Bonus video:

Instagram Nole i Nejmar igraju fudbal na ulicama Monte Karla