Remo Frojler, fudbalski reprezentativac Švajcarske i srpski zet, govorio je o predstojećoj utakmici njegove selekcije i Srbije u Ligi nacija (subota, 20.45).

Remo Frojler (32) član je Bolonje, a za Švajcarsku je igrao na protekla dva velika takmičenja, na EURO 2024. u Nemačkoj i Mundijalu u Kataru 2022. godine. Oženjen je Kristinom Šivčić, Srpkinjom koja je rođena u Švajcarskoj. Zajedno su celu deceniju, a venčali su se 2019. godine. Imaju sina Romea i ćerkicu Hanu, a decu je majka naučila da govori srpski jezik.

kristina1.jpg
Printskrin/Instagram 

Sve ovo bilo je posebno interesantno švajcarskim novinarima, pa je Remo Frojler odgovarao i na neka pitanja koja nemaju veze sa fudbalom. Posebno na ono kada su ga pitali da li će biti telohranitelj Granita Džake, koji je u prošlosti i okršajima dve reprezentacije koristio svaku priliku da provocira i izazove incidente.

- Hoću li biti Džakin telohranitelj? Mislim da tako nešto neće biti potrebno. Ništa se neće desiti - odgovario je kratko na ovo provokativno pitanje Remo Frojler.

Uprkos utakmicama na svetskim prvenstvima 2018. i 2022. između Švajcarske i Srbije, Frojler se nada da će sport ovog puta biti u fokusu.

- Nekoliko provokacija je normalno, ali u suprotnom bi trebalo da se radi i razmišlja samo o fudbalu.

5.jpg
Printskrin/Instagram 

Švajcarce je interesovalo da li Frojler priča sa svojom ženom Kristinom u utakmici, jer je ona Srpkinja.

- To je normalna kvalifikaciona utakmica, radi se o fudbalu i ničemu drugom. Ona kaže nekoliko stvari poput „ne moraš da daš gol baš protiv nas“, ali inače je sve normalno. Ne kladim se sa svojom ženom.

Frojler redovno sa porodicom dolazi u Srbiji, a pomalo govori i srpski jezik.

- Eto, letos smo bili pet dana u Beogradu na krštenju moje ćerkice. Pošto moja žena mnogo priča sa decom na srpskom jeziku, normalno je da sam ga i ja malo naučio.

profimedia0885922915remo.jpg
John MACDOUGALL / AFP / Profimedia 

Remo je bio strelac trećeg gola za Švajcarsku protiv Srbije, u meču na Mundijalu u Kataru pre dve godine. Ispostaviće se da je to bio pobedonosni pogodak u trijumfu Švajcaraca od 3:2.

- Često me o tome pitaju rođaci moje žene. Kažu mi nije trebalo, ali kad je već bio gol, dobro je da si ga ti dao - smejući se odgovorio je Remo Frojler, koji je još istakao da Švajcarska mora da bude bolja u defanzivi, te da od leta ne prati bilo šta, što se komentariše na društvenim mrežama.

Fudbaleri Švajcarske danas će održati zatvoreni trening u Sportskom centru reprezentacije. U petak avionom lete iz Ciriha za Niš, u 16.00 časova. Sutra će selektor Švajcarske Murat Jakin, u 19.15 sati održati poslednju konferenciju za novinare pred utakmicu sa Srbijom, koja je na programu u subotu od 20.45 časova, na stadionu u Leskovcu.

Kurir televizija U ČEMU JE ZAKAZALA REPREZENTACIJA SRBIJE NA EP? Stručnjaci nemaju dilemu: Imamo odlične igrače, ali nemamo sistem