Fudbaleri Crvene zvezde su odigrali prva dva kola Lige šampiona, a prema statističkim podacima najkvalitetnijeg evropskog fudbalskog takmičenja se izdvojio reprezentativac Slovenije i vezni fudbaler Timi Maks Elšnik.

Odmah po dolasku na Marakanu Elšnik je pokazao da će biti važan šraf u ekipi Vladana Milojevića. To su potvrdile i dve utakmice u Ligi šampiona, koje su crveno-beli odigrali protiv Benfike na domaćem terenu, kao i Intera u Italiji. Zvezdin Slovenac se u dosadašnjem delu takmičenja izdvojio po dva parametra, te se našao među pet najboljih igrača najkvalitetnijeg evropskog takmičenja kada je reč o upućenim centaršutevima, kao i u broju izvedenih udaraca iz ugla.

Elsnik2.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 

Na listi koja pokazuje koji su igrači uputili najviše centaršuteva ka protivničkom kaznenom prostoru, Elšnik se nalazi na visokom četvrtom mestu, koji je to uspeo da uradi u 13 situacija. Iza sebe je ostavio brojne evropske zvezde, poput: Danija Karvahala, Vinisijusa Žuniora, Ilkaja Gundogana, Aleksander Arnolda i drugih... Ispred veznog fudbalera Zvezde po ovom statističkom parametru nalaze samo Kujper iz Klub Briža i Doku iz Mančester Sitija koji dele prvu poziciju sa 16 centaršuteva, dok je iza njih Džošua Kimih sa 15.

Zvezdin Slovenac, prednjači u još jednom parametru, koji dovoljno govori o tome, koliko ofanzivno igra tim koji sa klupe predvodi Vladan Milojević. Naime, Elšnik je izveo čak devet udaraca iz ugla, što ga pozicionira na visoko treće mesto, dok su više kornera na dva meča izveli samo Engels iz Seltika (13), kao i Kimih iz Bajerna (10).

Kurir Elšnik surovo iskren posle neverovatne utakmice u Milanu