Englez koji je od 2022. godine igrao za Grčku pronađen je mrtav u bazenu u domu u Atini u kojem je boravio dok je igrao za Panatinaikos.

Vest o njegovoj smrti šokirala je ljubitelje fudbala širom sveta.

Jovanović je nakon pobede u trećem kolu B Lige nacija poručio da sečanje na Baldoka neće nestati.

"Bio je ovo mračan dan za nas i teška atmosfera za igranje utakmice. U ime svih iz reprezentacije izjavio bih saučešće porodici Džordža Baldoka. Dokle god ovi momci budu igrali za nacionalni tim, on će biti sa nama. Sigurno da je sve ovo što se dogodilo bilo dodatni podsticaj ekipi da kroz pobedu održe pozitivnu uspomenu na njega. Bilo je teško držati koncentraciju protiv odlične ekipe kakva je Engleska, ali uspeli smo da odgovorimo na njihovu igru i nateramo ih da pate. Posle utakmice atmosfera u svlačionici bila je prigušena. Svi su razmišljali o onome što se dogodilo dan ranije. Bio je to težak i mračan dan u koji smo uspeli da unesemo malkice svetla. Trudićemo se da na visokom nivou čuvamo uspomenu na Džordža Baldoka", rekao je Jovanović.

Legendarni Srbin pobedu karijere posvetio preminulom fudbaleru
Dylan Hepworth/Every Second Medi / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Iskusni srpski stručnjak je rekao i da je njegova ekipa zaslužila tri boda na Vembliju.

"Mislim da smo zasluženo pobedili. Grupa je ujednačena, ali trudimo se da budemo prepoznatljivi i da beležimo uspehe. Rezultat na Vembliju je od velikog značaja za nas, ali nam i donosi dodatni pritisak za dalje. Bitno je da uspostavimo kontinuitet, a svakako da je ovo dosad najveća pobeda u mojoj karijeri", konstatovao je Jovanović.

Kurir sport

Bonus video:

Instagram Nole i Nejmar igraju fudbal na ulicama Monte Karla