Srbija - Švajcarska - spektakl u Leskovcu! "Orlovi" danas dočekuju reprezentaciju koja je našoj selekciji veliki dužnik.

Poznato je kakav je istorijat duela ova dva tima, a ekipa Dragana Stojkovića ima ogroman motiv da se revanšira Džaki i drugovima, i to sa Aleksandrom Mitrovićem u špicu!

a-epa-anna-szilagyi-copy.jpg
EPA/ANNA SZILAGYI 

Sama činjenica da su nas Švajcarci pobedili na prethodna dva velika takmičenja, dovoljno govori. Selektor je najavio da Srbija razmišlja samo o pobedi, kao i da kompletan meč treba da ostane samo u sportskim okvirima:

- Očekujem izuzetno tešku utakmicu, biće velika borba. Želimo da trijumfujemo jer svaki pozitivan rezultat vraća raspoloženje kod navijača, javnosti, ali i kod nas takođe. Važno mi je da su momci motivisani, što je potpuno normalna stvar, ali sve su to dobri predznaci za ono što nas očekuje. Krenućemo maksimalno motivisano i borbeno i ispoštovati sve zamisli - pričao je Piksi i dodao:

- Koncentrisani smo maksimalno na osvajanje tri boda, to je ono o čemu razmišljam. Neće biti lako, ali igramo kod kuće, stalo nam je da ostavimo dobar utisak i obradujemo naciju, a znamo koliko su srećni kada pobedimo. Daćemo sve od sebe!

whatsapp-image-20240905-at-10.59.58-pm.jpg
Dado Đilas 


Aleksandar Mitrović se vratio u nacionalni tim. S kapitenskom trakom oko ruke predvodiće naš napad. Upitan je i o njegovom izostanku sa prethodnih mečeva:

- Razumem da se svašta priča, da se svašta radi zbog klikova, ali nisam tu da se pravdam. Meni je bitno da selektor i ljudi u reprezentaciji sve znaju. Imao sam manjih problema s povredom i iskoristio sam taj period za zalečim povredu. Možete da vidite na koliko sam okupljanja bio, koliko sam mečeva propustio. Znam ko sam, znam šta sam i znam koliko dajem reprezentaciji! - jasan je naš najbolji strelac.

Od njega svi očekuju da zatrese mrežu:

- Okrenulo se sada u odnosu na početak, kada je Mister došao, pa sada teško dajemo golove, ali i teško primamo. Čeka nas teška utakmica protiv Švajcarske, želimo da dobijemo, a moj gol ako dođe uz to, još bolje. Ako igramo onako kako znamo i umemo, pobeda je tu.

srbijalitvanija014.jpg
Starsport 

Džaka je veliki igrač, on me zabrinjava

Stojković je još jednom istakao koliko je Granit Džaka važan za tim Švajcarske:

- Džaku smatram jednim od najboljih levih igrača u Evropi. Šaćiri je takođe veliki igrač, ali svemu dođe kraj. Verujem da će utakmica proteći u fer-plej igri. Više me brine kod Džake što je jako dobar i što moramo da budemo veoma oprezni. Ukoliko uspemo da ga neutrališemo, veće su šanse da dođemo do dobrog rezultata. Ove druge stvari ne treba potencirati.

3. kolo

Grupa 4

Srbija - Švajcarska 20.45
Španija - Danska 20.45

Plasman: Danska 6, Španija 4, Srbija 1, Švajcarska 0.

Srbija - Švajcarska 20.45 (RTS, TV Arena sport)

Leskovac. Stadion: Dubočica. Kapacitet: 8.136. Sudija: Simone Soca (Italija). Pomoćnici: Đovani Baki i Davide Imperijale (oba Italija).

Srbija (3-4-2-1): Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković, Lukić, Grujić, Birmančević - Samardžić, Maksimović - Mitrović. Selektor: Dragan Stojković.

Švajcarska (3-4-3): Kobel - Elvedi, Akanđi, Rodrigez - Vidmer, Frojler, Džaka, Ebišer - Rider, Embolo, Vargas. Selektor: Murat Jakin.

(Kurir sport)