Svi događaji
Od najnovijeg
21:22

38. minut - Dobar pokušaj Pavlovića

Šutirao je jako defanzivac Srbije lopta odlazi u korner. Orlovi izveli čak tri kornera, ali su se Švajcarci odbranili.

21:18

33. minut - Kakva šansa za Švajcarsku

Iznenada velika prilika za goste. Lopta je došla do Embola u šesnaestercu Orlova, on neometan šutira, srećom lopta odlazi zamalo desne stative nemoćnog Rajkovića.

21:16

31. minut - Srbija bolja na terenu

Poremetili su Orlovi visokim presingom igru Švajcarske   i oimali par opasnih situacija pred golom protivnika.

21:12

26. minut - Srbija izašla u visok presing

Orlovi su izašli u visok presing i provociraju grešku Švajcaraca koji se ne snalaze najbolje.

21:08

23. minut - Prvi žuti karton

Sjajan prodor Birmančevića po levoj strani, grubo ga je oborio Vidmer u opasnoj zoni i zasluženo dobio žuti karton. Birmančevič je izveo i prekid,  ali pravo u Kobela,

21:06

Kosovo je Srbija

21:02

17. minut - Prva prilika za Srbiju

Nakon brze kontre lopta dolazi do Birmančevića koji se lepo namestio na levoj strani, šutirao ali pravo u golmana Kobela.

20:58

12. minut - Umalo gol šansa za Švajcarsku

Sjajan pas Elmedija u prostor, Amdouni je zavrnuo za Embola, ali srećom ovaj nije stigao na loptu.

20:53

8. minut - Inicijativa Švajcarske

Gosti napadaju, Srbija vreba iz kontranapada.

20:51

Navijači Srbije izviždali himnu Švajcarske

20:48

3. minut - Zvižduci Džaki

Očekivano kapiten Švajcarske Granit Džaka dočekan salvama zvižduka, čim primi loptu ceo stadion negoduje.

20:46

1. minut - Počeo je spektakl u Leskovcu

Utakmica je počela.

20:43

Sjajna atmosfera na stadionu

Kurir Srbija - Švajcarska

20:09

Tuča u Leskovcu

19:58

Atmosfera na stadionu uoči utakmice

Petar Aleksić Srbija - Švajcarska

Kurir Atmosfera u Leskovcu uoči utakmice

19:35

Sastavi

Srbija (3- 5-1-1) Rajković – Eraković, Milenković, Pavlović – Nedeljković, N. Maksimović, Lukić, Grujić, Birmančević – Samardžić i Mitrović.

Švajcarska (3- 5-2): Kobel – Elvedi, Akandži, Rodrigez – Vildmer, Frojler, Džaka, Ebišer – Ndoj, Amduni – Embolo.

18:57

Piksijev tim za Švajcarsku

16:47

Jakin pomenuo Džaku pred Srbiju

"Još uvek sam malo omamljen posle leta i prehlađen od prošle nedelje. Srećno smo što smo ovde, ekipa je spremna. Bio sam u prisutan kada su se igrale prošle utakmice, bile su lude moglo bi se reći. Želimo da ostvarimo tri poena. Rezultati u poslednje dve utakmice, bilo je teško objasniti ih. Mnogo prepreka smo imali, ali sada želim oda se fokusiramo na jake strane, na ono u čemu smo dobri. On zna o čemu se radi i da treba da se fokusira samo na igru. Mi smo svi fudbaleri i to je naš izazov. Da zajednički sutra učestvujemo u utakmici. Ja sam timski igrač.

Podvukao je Jakin i da je razgovarao sa Granitom Džakom na temu provokacija koje su bile prisutne na mečevima sa Srbijom.

"Jesmo, razgovarali smo. Poslednja utakmica, on je tip koji se bori za pravdu. Uvideo je da ponašanje protiv Danske nije bilo dobro. Izvinio se tom igraču. Videli smo da ga nije bilo protiv Španije, ove nedelje je dobro trenirao. Znamo da su igrači strastveni i treba da budu. Mislimo da će nam pomoći sutra. Spremni smo. Vodili smo računa o tome da imamo igrače koji u svakom trenutku mogu da preuzmu igru."

16:46

Piksi pred Švajcarsku

"Očekujem izuzetno tešku utakmicu, biće velika borba. Želimo da trijumfujemo jer svaki pozitivan rezultat vraća raspoloženje kod navijača, javnosti, ali i kod nas takođe. Važno mi je da su momci motivisani, što je potpuno normalna stvar, ali sve su to dobri predznaci za ono što nas očekuje. Krenućemo maksimalno motivisano i borbeno i ispoštovati sve zamisli rekao je Piksi i dodao:

Koncentrisani smo maksimalno na osvajanje tri boda, to je ono o čemu razmišljam. Neće biti lako, ali igramo kod kuće, stalo nam je da ostavimo dobar utisak i obradujemo naciju, a znamo koliko su srećni kada pobedimo. Daćemo sve od sebe!"

16:44

Prilika za osvetu

Švajcasrska je stari dužnik Srbiji. Švajcarci su nas pobedili  na dva poslednja Mundijala i faktički eliminisali sa Svetskog prvenstva. U Rusiji je bilo 2:1, a u Kataru 3:2.

16:38

Srbija pred imperativom pobede

Nakon dva odigrana kola odigrana kola A4 grupe Lige Nacija Srbija je na trećem mestu u grupi.Piksijevi Orlovi odigrali su nerešeno sa Španijom 0:0, i poraženi na gostovanju Danskoj 2:0. Švajcarska je poslednja bez bodova. Poraženi su takođe od Danske 0:2 i kući od Španije sa 1:4. Utakmica je bitna iz dva razloga. Poslednjeplasirani iz grupe seli u B Ligu nacija u sledećem ciklusu, dok će dve prvoplasirane ekipe biti povlasšćene na žrebu za Mundijal 2026 godine.