Fudbalska reprezentacija Srbije naplatila je dugove iz prošlosti i savladala je Švajcarsku rezultatom 2:0 u meču odigranom u okviru Lige nacija.

"Orlovi" su odigrali odličan meč, stigli do zaslužene pobede, a ko je bio prvi među jednakima? Svi igrači reprezentacije Srbije našli su se na skeneru Kurira posle meča protiv Švajcarske i u nastavku teksta možete pročitati kako smo ih ocenili.

Predrag Rajković - 8

Sve je lako kada na golu imate Predraga Rajkovića. Dugo nije imao puno posla, a onda, kada je bilo potrebno, još jednom je stvorio zid ispred svog gola! Odbranio je penal, držao je nulu i bio jedan od heroja velike pobede protiv starog dužnika! Veliko, veliko, ma ogromno bravo!

Strahinja Eraković - 7.5

Odličan je bio Eraković na ovom meču. Dobio je većinu duela sa napadačima Švajcarske, izolovao ih je od gola i zbog toga je zaslužio prelaznu ocenu. Ne sme se zaboraviti ni minijatura u napadu kojom je stvorio veliku priliku našim napadačima, ali nažalost ta akcija nije završena golom. Odlična partija popularnog Čupe.

Nikola Milenković - 8

Čvrst, kao i čitava poslednja linija. Navikli su nas na sigurnost, pre svih Milenković i Pavlović, ali se sada i treći defanzivac lako uklapa pored njih dvojice. Propuste su sveli na minimum i zaista ulivaju poverenje! A kada se propust desi, tu je Predrag Rajković kao poslednji deo ove linije da situaciju sredi! Odbrana nam zaista izgleda fenomenalno u poslednje vreme!

Strahinja Pavlović - 8.5

Doktorska disertacija Strahinje Pavlovića! Već dugo igra na skoro savršenom nivou, a sada je bio još jedan korak iznad! Ponovo srčan, agilan, pored odličnih intervencija u odbrani imao je zapaženih rola i u napadu. Kao šlag na tortu, bio je jedan od najzaslužnijih za gol u finišu prvog poluvremena. Iznudio je faul posle kog je usledio savršen centaršut, a zatim i autogol Elvedija.

Kasnije je driblao u stilu čuvenog Brazilca Ronalda, "biciklicama" je nameštao kičmu defanzivcima Švajcarske i pokazao je da uvek može da iznenadi nečim novim iz svog repertoara! A nama ne preostaje ništa drugo nego da ga gledamo i uživamo!

SRBIJA-SVAJCARSKA_33.JPG
Starsport 

Kosta Nedeljković (do 74. minuta) - 6

Pretrčao mnogo, ubacivao se, borio i trčao. Falio je završni pas kako bi dobio ocenu više. A i napravljen penal donekle je pokvario utisak, srećom Rajković je izvadio kestenje iz vatre! Ne treba zaboraviti na Kostine godine, sredinom decembra će tek napuniti 19 i nema dileme da Srbija u njegovom liku dobija igrača za sadašnjost i budućnost! 

WhatsApp Image 2024-10-12 at 9.37.21 PM (1).jpeg
Kurir 

Nemanja Maksimović - 6.5

Čitav centralni deo veznog reda Srbije radio je "prljav posao" na ovom meču. Nisu se videli, a opet su bili svuda. Maksimović je dobio mnogo duela, defanzivno je to bilo odlično, a u napadu neprimetno. Ali, cilj opravdava sredstva, tako da je Maksimović odradio svoj deo posla na veoma kvalitetan način.

Saša Lukić (do 53. minuta) - 6

Prvo poluvreme je odigrao više nego korektno u defanzivi, ali ga u napadu nije puno bilo. Na startu drugog poluvremena doživeo je nezgodnu povedu ramena zbog koje je morao da završi utakmicu pre vremena. Još jedan Piksijev čovek od zadatka, na kraju se nadamo da nije ozbiljnije povređen.

Marko Grujić (do 46. minuta) - 6

Nije se isticao u napadu, ali je u odbrani odradio svoj deo posla. Bio je čovek zadatka, želeo je Piksi da pojača centralni deo veznog reda i u tome je i uspeo. Neočekivano ga je zamenio Jović već na poluvremenu.

Veljko Birmančević (do 88. minuta) - 7

Igra srcem za Srbiju! A uz to donosi i energiju i kvalitet! Veljko Birmančević je odigrao još jedan sjajan meč, bio je konkretan, borben, stvarao šanse! Polako nas navikava na odlične partije, samo neka nastavi u istom ritmu!

Lazar Samardžić - 6.5

Uputio je idealan centaršut koji je prethodio golu Srbije u finišu prvog poluvremena. Nije se toliko isticao, ali nije bilo ni potrebe. Taj centaršut odradio je veliki deo posla i ako ni zbog čega drugog, srpski biser je zaslužio pozitivnu ocenu.

Aleksandar Mitrović (do 74. minuta) - 7.5

Kapiten - kapitenski! Žestoko se "potukao" s defanzivcima Švajcarske, nije prezao od duela, a većinu ih je dobio, radio je za saigrače kojima je otvarao prostor svojom kretnjom, borio se kao lav. A onda, Mitro's on fire!

WhatsApp Image 2024-10-12 at 10.10.36 PM.jpeg
Petar Aleksić 

Zapalio se u 61. minutu stigao nešto jači pas Zdjelara, napravio minijaturu i pogodio za 2:0. Ako je trebalo da dokazuje kako i dalje želi da igra za Srbiju čitavoj naciji dao je savršen dokaz! Mitre, veliko bravo!

Luka Jović (od 46. minuta) - 6

Ušao u 46. minutu, a u prvom kontaktu s loptom izašao sam ispred Kobela. I, nažalost golman Švajcarske je izašao kao pobednik. Fali mu samopouzdanje, kako bi se vratio u onaj stari Luka Jović mod. Borbenost i zalaganje mu niko ne može osporiti, ali će na realizaciji morati da poradi!

Saša Zdjelar (od 53. minuta) - 6.5

Ušao je umesto povređenog Lukića, defanzivno je odradio posao na maestralan način, a kruna je bio i pas ka Aleksandru Mitroviću koji je prethodio drugom golu Srbije. Odlično je odradio svoj zadatak na ovom meču Zdjelar.

Jan Karlo Simić (od 74. minuta) - 6.5

Imao je par dobijenih duela za vreme provedeno na terenu. Takođe, bio je sigurniji nego u nekim prethodnim utakmicama. 

Andrija Maksimović (od 74. minuta) - 6.5

Popularni Mesi debitovao je za Srbiju i još jednom je pokazao da ne preza ni od koga! I dalje je dečak, ali mu hrabrost ne manjka, te je jedno sigurno - u vremenu koje dolazi Andrija Maksimović biće među nosiocima igre reprezentacije Srbije!

Nikola Čumić (od 88. minuta) - Premalo vremena na terenu kako bi debitant dobio ocenu.

Dragan Stojković - 7.5

Iznenadio je sve postavom u kojoj je maksimalno pojačao centralni deo veznog reda i defanzive, a onda je dodatno iznenađenje napravio na poluvremenu kada je umesto Marka Grujića uveo Luku Jovića. Kada se sve sabere i oduzme, i u jednom i u drugom slučaju deluje da je znao šta radi! "Orlovi" su protiv Švajcarske izgledali odlično, deluje da su igrači počeli da veruju jedan drugom, te deo zasluga sigurno pripada i Stojkoviću. Samo da se nastavi u ovom ritmu.

 BONUS VIDEO:

Kurir Zagrljaj Džake i Piksija