Francuski fudbalski reprezentativac Orelijen Čuameni podržao je danas kapitena Kilijana Mbapea, koji je u centru kontroverze nakon što je snimljen u noćnom klubu u Stokholmu za vreme utakmice Izraela i Francuske u Budimpešti.

"Mislim da se pomalo preteruje. Svako ima pravo da misli šta želi, a kada se radi o Kilijanu, to poprima nesrazmerne proporcije. Za nas ne postoji slučaj. Razgovarali smo sa njim i pre i posle utakmice. Odakle je gledao utakmicu, nama nije važno. Kilijanova ljubav prema reprezentaciji se ne dovodi u pitanje. Jedva čekamo da se vrati", rekao je Čuameni.

Čuameni je kapiten reprezentacije Francuske u odsustvu Mbapea, za utakmice u Ligi nacija u oktobru.

Selektor Francuske Didije Dešan nije pozvao Mbapea za utakmice protiv Izraela (4:1) i Belgije u ponedeljak, kako bi se fudbaler Real Madrida oporavio od povrede levog butnog mišića. 

"Kilijan prati program svog kluba, ne znam da li je imao slobodno, da li je bio tamo... Kada igrači imaju slobodan dan, slobodni su da rade šta god žele", rekao je Dešan za Telefut

Francuska će u ponedeljak od 20.45 igrati u Briselu protiv Belgije, utakmicu četvrtog kola Lige nacija A.

Posle tri kola Francuska na drugom mestu Grupe 2 ima šest bodova, a Belgija na trećem mestu ima četiri boda. Prva je Italija sa sedam bodova, a poslednji je izrael bez bodova.

Kurir sport