Bivši hrvatski fudbaler Gordan Golik ispričao je jednu zanimljivu anegdotu o nekadašnjem saigraču Robertu Levandovskom.

Levandovski godinama unazad važi za jednog od najboljih napadača na planeti. Iako je nedavno zagazio u 37. godinu života fudbaler Barselone i dalje igra na vrhunskom nivou. Ipak, njegov put do vrha nije bio nimalo lak.

Profesionalnu karijeru započeo je u Delti u četvrtoj ligi Poljske, da bi kasnije prešao u drugi tim Legije. Nažalost, nisu prepoznali njegov talenat pa je ubrzo usledila selidba. Prešao je u Znič iz Pruškova, koji je tada igrao treću ligu i zablistao. U prvoj sezoni je postigao 15 golova i uveo tim u drugi rang takmičenja, a onda u narednoj zabeležio 21 gol i privukao pažnju brojnih klubova. Završio je na kraju u Lehu iz Poznanja, gde je konačno pokazao svoj pun potencijal.

Golik, koji je tada nastupao za Leh, otkrio je da je malo falilo da propadne transfer Levandovskog, jer tadašnji trener Francišek Smuda nije bio oduševljen Robertom.

"Kada je naš trener iz Leha Francišek Smuda išao da ga gleda na jednoj utakmici Zniča, napustio je meč posle 15 minuta i izjavio: 'Da sam hteo bukvu, otišao bih u šumu'", kaže Glik i dodaje:

"Takav je bio Smuda, kao naš Ćiro, voleo je da 'bubne' zabavi javnost, ali sam siguran da nije hteo da uvredi Levu. Kasnije je ta "bukva" ipak došla u Leh, Smuda mu je bio trener, a kasnije i selektor u Poljskoj u kojoj je Leva postao kapiten".

Kurir sport/J.M/Večernji

Kurir Džaku čuva specijalno obezbeđenje