Fudbaleri Španije dočekuje  Srbiju  u u utorak u četvrtom kolu Lige nacija, a selektor "crvene furije", Luis De La Fuente ima brojnih kadrovskih problema.

Lamin Jamal je zbog preopterećenosti zadnje lože otpao sa spiska i već je na putu ka Barseloni, a umesto njega poziv je dobio Rodrigo Rikelme iz Atletiko Madrida.

Osim Jamala, ogroman broj igrača koji su osvojili EURO 2024 nisu tu - Dani Karvahal, Robin Le Norman, Rodri, Dani Olmo, Niko Vilijams i pomenuti Jamal, koji čine šestorku koja je i bila najstandardnija na šampionatu Evrope. Ali, nedostaju i njihove ranije zamene kao što su Feran Tores, Naćo Fernandez i Fermin Lopez.

Ako pokušamo da projektujemo sastav Španaca, i uzmemo u obzir da De La Fuente sigurno neće mnogo rotirati, ovako bi mogla da izgleda početna postava:

Raja, Pedro Poro, Vivijan, Laport, Grimaldo/Kukurelja, Zubimendi, Fabijan Ruiz, Pedri, Ojarzabal, Baena, Morata.

 U odnosu na meč u Beogradu, tu nema čak šestorice startera, a to su pre mesec dana bili - Karvahal, Le Norman, Rodri, Olmo, Jamal i Niko Vilijams...

Srbiji su se davale male šanse pred ovaj meč, a u svetlu novih okolnosti, Orlovi imaju lepu priliku da makar ostanu neporaženi u Kordobi, iako je i ovaj tim Španije favoit na papiru.

Kurir sport