Utakmica četvrtog kola Lige nacija u Zenici završena je pobedom Mađarske rezultatom 2:0, a nakon meča su kamere zabeležile sramotno ponašanje navijača obe ekipe.

Pristalice gostujućeg tima su započele skandiranje "ubij Srbina", a grupa domaćih navijača se pridružila.

Novinar portala "sportsport.ba" osudio je ono što se dogodilo.

"Na početku i tokom susreta uglavnom se navijalo na fer i sportski način, ali nakon poslednjeg sudijskog zvižduka scene koje jednostavno ne želimo gledati na sportskim borilištima.

U jednom trenutku gostujući navijači su počeli skandirati "ubij, ubij Srbina" i umesto da se na njhov sraman potez odgovori zvižducima, sasvim suprotna stvar.

Žestoke osude za sramno skandiranje "ubij Srbina"
ELVIS BARUKCIC / AFP / Profimedia 

Deo navijača našeg nacionalnog tima koji je još uvek bio na tribinama Bilinog Polja pridružio se Mađarima u ovom sramotnom činu.

Na taj način narušen je ugled Bosne i Hercegovine i sasvim sigurno će ove slike i snimci obići Evropu i naići na osudu celokupne javnosti.

Rekli bismo s potpunim pravom. Opravdanja za ovakve i slične stvari ne sme biti jer nedopustivo je da u 2024. godini s tribina i dalje čujemo ovakve povike.

Žestoke osude za sramno skandiranje "ubij Srbina"
ELVIS BARUKCIC / AFP / Profimedia 

Dodajmo da su mađarski navijači na početku utakmice podigli i parolu "Žrtve poplave počivajte u miru" što je svakako potez za svaku pohvalu.

Ali, sve dobro pokvarili su nakon posljednjeg sudijskog zvižduka. Nažalost, u tome im se priključio i deo navijača našeg nacionalnog tima", naveo je novinar pomenutog portala.

Kurir sport

Bonus video:

Instagram Nole i Nejmar igraju fudbal na ulicama Monte Karla