Argentina je jutros na stadionu Monumental u Buenos Ajresu pobedila Boliviju 6:0 i zadržala prvo mesto u južnoameričkim kvalifikacijama za Mundijal 2026. godine.

Mesi je postigao tri gola, a kod dva pogotka je asistirao i do sada je ukupno postigao 112 golova za reprezentaciju Argentine.

"Vrlo je lepo igrati ovde i osećati naklonost argentinskih navijača. Emotivan sam kada čujem da ljudi uzvikuju moje ime. Svi uživamo u ovoj povezanosti sa navijačima i svi volimo da igramo kod kuće", rekao je Mesi za I-Es-Pi-En (ESPN).

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena dodao je da nije odredio nikakav rok u vezi budućnosti, odnosno završetka karijere.

"Samo uživam u svemu ovome. Emotivniji sam više nego nikad, pošto znam da bi ovo mogle da budu moje poslednje utakmice", naveo je Mesi.

Argentina je prva na tabeli južnoameričkih kvalifikacija sa 22 boda, tri više od drugoplasirane Kolumbije. Prvih šest ekipa plasiraće se direktno, a sedmoplasirani tim igraće u interkontinentalnom baražu za Svetsko prvenstvo koje će se 2026. godine održati u SAD, Kanadi i Meksiku.

Aktuelne svetske šampione u novembru očekuju utakmice protiv Paragvaja 14. novembra i Perua pet dana kasnije.

"Uživanje je biti prisutan i ceniti ovaj trenutak. Biti okružen mlađim saigračima, s obzirom na moje godine, ponovo se osećam kao dete", rekao je 37-godišnji Mesi.

"Uhvatim sebe da radim smešne stvari jer se osećam prijatno. Sve dok održavam taj osećaj i sve dok mogu da doprinesem ekipi, planiram da uživam u reprezentaciji", dodao je Mesi.

Beta

Kurir Džaka se pozdravlja sa srpskim fudbalerima, grli sa Rajkovicem