Fudbalski klub Real Madrid podržao je svog igrača Kilijana Mbapea, nakon što su švedski mediji preneli da je francuski reprezentativac prijavljen za silovanje. Real se nije zvanično oglasio o tom slučaju, ali nije ni preterano zabrinut zbog posledica tih optužbi, a izvor iz kluba rekao je danas Frans presu da se radi o "najvećem lažnjaku u istoriji sporta".

Javnost je u utorak na kratko bila zbunjena, pošto je "kraljevski" klub izbrisao Mbapea sa fotografija objavljenih u promotivnoj kampanji za proizvođača sportske opreme Adidas.

Upitan za objašnjenje, Real je pozvao novinare koji prate klub i obavestio ih da nema potrebe za zabrinutost, uz obrazloženje da Mbape nije mogao da se pojavi na tim fotografijama zbog klauzule u ugovoru koja ga vezuje za njegovog sponzora kompaniju Najki.

Mnogi su primetili da je nekolicina sportista na fotografijama koje je Real objavio takođe pod ugovorom sa kompanijom Najki, među kojima su fudbaler Eduardo Kamavinga i košarkaš Serhio Ljulj.

Selektor Francuske Didije Dešan nije ovog meseca pozvao Mbapea za utakmice protiv Izraela i u Ligi nacija kako bi se fudbaler Real Madrida oporavio od povrede levog butnog mišića. Mbape se našao u centru kontroverze nakon što je snimljen u noćnom klubu u Stokholmu za vreme utakmice Izraela i Francuske u Budimpešti. U ponedeljak su švedski mediji preneli da je Mbape prijavljen za silovanje.

On se u utorak popodne sastao sa nekolicinom saigrača na zajedničkom treningu Reala.

Mbape je na društvenim mrežama rekao da su navodi iz Švedske "lažna vest", povezujući priče sa saslušanjem u njegovom sporu protiv bivšeg kluba Pari Sen Žermena, koje je održano u utorak u Parizu.

"Postalo je toliko predvidivo, dan pre saslušanja kao slučajno", naveo je 25-godišnji Mbape.

Njegovi advokati saopštili su da će podneti tužbu za klevetu.