U novijoj istoriji Čukaričkog samo je 17 igrača sa 100 i više odigranih mečeva za klub. Neprokosnoven na toj listi, ujedno najbolji strelac i asistent, je kapiten Marko Docić, jedini sa „200 plus“ utakmica u belo-crnom dresu, momak iz Obrenovca trenutno je na brojci od 245 mečeva u Čukaričkom.

Iza njega su zamenik kapitena Miladin Stevanović i sada već bivši prtovimac Brđana Stefan Kovač, obojica su sakupila po 183 utakmice za Čukarički. U top pet su još Asmir Kajević sa 173 i Dragoljub Srnić sa 169 utakmica.

Od petka u odabranom društvu će biti i Đorđe Ivanović, koji je za belo-crne odigrao 99 mečeva. U tom periodu postigao je 22 gola, imao je i 15 asistencija. Od aktuelnih prvotimaca, najbliži ulasku u „klub 100“ su Slobodan Tedić (85 utakmica), Sambu Sisoko (81) i Viktor Rogan (76).

– Drago mi je zbog ovog podatka i zbog činjenice da ću odigrati stotu, jubilarnu utakmicu za Čukarički. Jedino sam za Spartak odigrao više utakmica, 106, ali se nadam da ću tu brojku prebaciti u mom sadašnjem klubu. Kad sam došao na Banovo brdo, zaista uopšte nisam razmišljao o tim stvarima. Jubileji su lepa stvar, ali je najbitnije kako ekipa igra i kakve rezultate ostvaruje. Ipak, kad pogledam ko je sve odigrao trocifreni broj mečeva za Čukarički, drago mi je da ću i ja biti u tom društvu – kazao je Đorđe Ivanović.

Klub 100 Čukaričkog

Klub 100 Čukaričkog:

1. Marko Docić 245

2. Miladin Stevanović 183

2. Stefan Kovač 183

4. Asmir Kajević 173

5. Dragoljub Srnić 169

6. Igor Matić 153

7. Petar Bojić 149

8. Stefan Šapić 137

9. Filip Stojković 119

10. Nemanja Stevanović 117

11. Ibrahima Endijae 115

12. Nemanja Tošić 113

13. Slavoljub Srnić 112

13. Darko Puškarić 112

15. Samuel Ovusu 110

16. Miroslav Bogosavac 107

17. Lukas Pijasentin 103

 Ono bitnije od jubileja je utakmica protiv Napretka, prva posle reprezentativne pauze, koju će Čukarički odigrati na stadionu na Banovom brdu (petak, 18 časova).

– Apsolutno smo koncentrisani na utakmicu protiv Kruševljana, fokus je sve vreme bio na pripremi tog meča. Imali smo sasvim dovoljno vremena da se oporavimo, drago mi je da su se i povređeni igrači vratili. Čeka nas težak raspored i svako od prvotimaca će biti od velikog značaja za ekipu. Tokom ove sezone smo videli da nijedna utakmica neće biti laka, pa tako očekujem težak zadatak i protiv Napretka. Poštujemo ekipu iz Kruševca, uvek su imali respektabilan sastav, tako je i ovoga puta – kazao je Ivanović, koji je potom nastavio:

– Napredak je u prošlom kolu pobedio vrlo dobru ekipu Novog Pazara posle preokreta, savladali su i Vojvodinu u gostima, a samo ta dva rezultata su nam dovoljan poziv na oprez. Imaju dosta iskusnih igrača, među kojima prednjače Marjanović i Bastajić, ali isto tako i plejadu mladih momaka, izuzetno talentovanih. Uz to, odlično su vođeni od strane iskusnog trenera Gorana Stevanovića.

Ipak, Ivanović napominje i da Čukarički ima izuzetno kvalitetan sastav i da veruje u trijumf svog tima.

– Takmičenje u Super ligi je prilično dugo, ali je svaki meč od velike važnosti. Potrebno je osvajati bodove, nama bi tri protiv Napretka mnogo značila. U gornjoj smo polovini tabele, ali želimo da do zimske pauze budemo što bolji. Verujem da će ekipa igrati sve bolje, ali sada iskreno razmišljamo samo o meču protiv Napretka. Ne smemo niti jednog trenutka da se opuštamo, igramo protiv rivala koji svaku našu grešku može da kazni – upozorio je Đorđe Ivanović, koji će protiv Kruševljana odigrati 100. utakmicu za Čukarički.

 BONUS VIDEO:

Kurir Igor Duljaj, Milan Ilić, Čukarički, Partizan