Fudbaler Vest Hema Lukas Paketa saopštio je danas da lažne informacije koje mediji objavljuju o njegovom sporu zbog klađenja na utakmice ugrožavaju njegovo pravo da ima pravedno saslušanje, i da će njegovi advokati tražiti od Fudbalskog saveza Engleske (FA) da sprovede istragu povodom toga.

"Isfrustriran sam i razočaran što sam pročitao obmanjujuće i netačne novinske članke u vezi mog slučaja. Neke od tih informacija su potpuno netačne i izgleda iskreirane da mi potkopaju poziciju. Takođe, zabrinut sam da je izvor za članke, iako su netačni i obmanjujući, osoba bliska slučaju. Proces sa FA-om bi trebalo da bude potpuno poverljiv, i jako je ozbiljan za mene i moju porodicu", objavio je Paketa na društvenoj mreži Instagram.

Istraga oko Paketinog klađenja na utakmice pokrenuta je 18. avgusta prošle godine, a 23. maja ove godine je optužen da je kršio pravila FA-a na utakmicama protiv Lestera, Aston Vile, Lidsa i Bornmuta, tako što je namerno želeo da dobije žuti karton kako bi stekao ličnu zaradu kroz klađenje.

"Kontinuirano curenje i objavljivanje netačnih informacija u medijima me stavlja u rizik da neću imati pravedno saslušanje. Zato sam rekao svojim advokatima da zatraže od FA-a da obavi temeljnu istragu o tome kako informacije o slučaju, čak iako su netačne, dolaze do javnosti. Nastavljam da negiram optužbe protiv mene i radujem se što ću pokazati da sam nevin", dodao je Paketa.

Paketa (27) odigrao je 93 utakmice i postigao 15 golova za Vest Hem, dok je za reprezentaciju Brazila zabležio 53 nastupa i 11 pogodaka.