Andrija Maksimović, supertalenat Crvene zvezde, utakmicama u večitom derbiju protiv Partizana, Intera u Ligi šampiona, te u reprezentaciji Srbije skrenuo je pažnju svetske javnosti.

Nema dana da se ne oglasi neki novinar iz inostranstva sa informacijom da je neki veliki evropski klub stao u red za Andriju Maksimovića. Kurir je sa proverenim informacijama pisao da levonogog fudbalera prate skauti Borusije iz Dortmunda i Atletika iz Madrida. Čak su i Nemci nudili za njegovu slobodu 10.000.000 evra.

CZ Andrija2.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 

Potom su u javnost plasirane informacije da je Andrija Maksimović pod budnim okom Mančester sitija i Juventusa. Poslednju informaciju za dete Crvene zvezde pustio je turski novinar Ekrem Konur koji tvrdi da Maksimovića prate Real iz Madrida, Milan, Arsenal i Napoli. Ovu informaciju potvrdili su španski i nemački mediji, pa je čak TV stanica "Skaj" napisala da su klubovi spremni da za mladog Srbina plate 15.000.000 evra. Uz to, došao je i tekst engleskog "Gardijana" da je Andrija Maksimović izabran među 60 najtalentovanijih talenata na svetu.

Pitanje je samo koliko ove informacije mogu biti od koristi Crvenoj zvezdi, a posebno dečaku od 17 godina. Andrija Maksimović za sada je uspevao da se nosi sa pritiskom javnosti i interesovanjem velikih evropskih klubova. Pitanje je samo koliko će sve ovo što se dešava, euforija i pritisak koji su stvoreni uticati na njega i na njegove partije u crveno-belom dresu.

Real Madrid želi Andriju Maksimovića
Starsport 

S toga i ne čudi što je trener Crvene zvezde Vladan Milojević o svemu što se piše o Andriji Maksimoviću poslednjih nedelja rekao:

- Pričali smo dosta o Andriji. Trebalo bi dete ostaviti da se razvija na pravi način. Javnost se podigla, jer je mlad i talentovan igrač. Takođe, trebalo bi da “hoda sa dve noge” na zemlji i da bude fokusiran na igru. Svetla je budućnost ispred njega i ne bi trebalo stvarati mu pritisak, već dozvoliti da se razvija na pravi način - zaključio je Vladan Milojević.