Reprezentacija Srbije je sa Draganom Stojkovićem otišla na Svetsko i Evropsko prvenstvo u fudbalu, ali se tamo nije pokazala u najboljem svetlu. Na nedavno odigranim mečevima u Ligi nacija pobedila je Švajcarsku, pa izgubila od Španije, a o svim tim detaljima pričao je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Dotakao se i nacionalnog tima. "Da se nadovežem na reprezentaciju Srbije. Mislim da je selektor Stojković u startu pogrešio u velikim obećanjima. Ljude razočaraju velika očekivanja koje su imali od Katara, Evropskog prvenstva i tako dalje. Doprineo je u pravljenju neke ludačke atmosfere da ćemo učiniti neke velike stvari. Onda je platio ceh kritikama u medijima. Kada dobije kritike, napravi dobar rezultat i onda krene da 'pali' i baca narod u neki delirijum. Srbija je relativno mala zemlja, igrači igraju u klubovima u kojima igraju i na osnovu čega se bazira velika euforija?", rekao je Terzić u podkastu "Miljanov korner".

Nastavio je da obrazlaže. "Mislim da je Srbija napravila uspeh odlaskom na Svetsko prvenstvo, odlaskom na Evropsko prvenstvo... Proširen je format, ko god je hteo otišao je tamo. Rezultati nisu toliko loši kako se u medijima predstavljaju. Mislim da je selektor Stojković pogrešio u tom egomanijačenju, obećavajući, ne lete oni, ima ih 11 i slično. Španija je to što jeste, Švajcarska je to što jeste."

 Analizirao je i igru nacionalnog tima. "Ne možeš da šalješ poruke da idemo da se hajdučimo. Mora da postoji utemeljenje. Naravno da je potrebno imati velike ciljeve, ali treba biti skroman. Iz te skromnosti napravi velike rezultate, korak po korak. Moraš da uliješ samopouzdanje igračima na sportski i kvalitetan način, bez želje za samoreklamerstvom. Kako ocenjujem igru reprezentacije? Osrednje. Niti je plus niti minus kada gledam sve ukupno. Smeta mi način na koji Srbija igra, ne rezultati. Nije sramota izgubiti 3:0 od Španije, sraman je način. Nismo pokušali da igramo, nismo pokušali da stanemo na loptu, da ugrozimo gol, da vežemo tri pasa. Bože moj, Španija je pobeđivala bolje. Zvezda je izgubila od Intera sa 4:0, a svaki Zvezdaš je bio ponosan na načina na koji je igrala. Mi smo im glupostima naših igrača poklonili golove. Bilo je delova meča kada Inter nije mogao da izađe iz svog kaznenog prostora. Tako mora da igra Zvezda u Ligi šampiona stalno. To je takmičenje gde se i najmanja greška plaća", zaključio je Terzić.

 Kurir sport / Miljanov korner / Mondo

 BONUS VIDEO:

Kurir Zagrljaj Džake i Piksija