Pionirska selekcija Crvene zvezde, koju sa klupe predvodi Slaviša Šuša, slavila je u gostima na večitom derbiju u okviru devete runde Prve lige pionira Beograda, rezultatom 5:0 (1:0).

Ovo je drugi poraz Partizanove dece, pre dva kola bolji od njih bio je OFK Beograd, a zauzimaju treće mesto na tabeli, iza Čukaričkog i crveno-belih!

Večiti derbi pioniri

Partizan - Crvena zvezda 0:5 (0:1)

Stadion: SC "Teleoptik"

Sudija: Bogdan Radivojević.

Strelci: Lazović u 34, Banković u 49. i 75, Kikić u 52. i Obradinović u 68. minutu za Crvenu zvezdu.

Zvezdini klinci imaju sve pobede, a prosto je neverovatno kako je trener Slaviša Šuša predanim radom i odličnom selekcijom uspeo da posloži ekipu koja je postala strah i trepet u svom uzrastu!

susa.jpg
Printskrin Slaviša Šuša

Kod dece je rezultat skoro uvek u drugom planu, ali se u Partizanu vidi da stvari ne funkcionišu, počev od najmlađih selekcija, a sve se to projektuje i na prvi tim koji nema bazu za budućnost.

Talentovane dece itekako ima i uvek će je biti, ali je potrebno da na klupi sedi neko ko će umeti talenat da prepozna, oblikuje i napravi igrača koji će doprineti u seniroma.

Trener Miloš Bogunović i njegovi saradnici se očigledno utapaju u sivilo u kom je Partizanova omladinska škola trenutno, a od selekcije koja je bila šampionska prethodne sezone bez poraza, nije ostalo ništa.

Zvezdina deca su potpuno nadigrala nemoćnog rivala, strelci u ovoj sjajnoj pobedi bili su Filip Lazović, Uroš Kikić, Filip Obradinović i Mihajlo Banković, koji je dva puta zatresao mrežu protivnika.

Velika zasluga ide i treneru crveno-belih Slaviši Suši, a ovaj perspektivni stručnjak uspeo je i u maju ove godine sa istom selekcijom da pobedi 2:0, takođe na terenu večitog rivala.

U Partizanu su potrebne promene na svim nivoima i to je neminovno.

Umesto  bisera koji su izašli iz Partizanove škole, spalo se na to da Arijaga, Kanute, Grimaldo i razni statisti koji glume fudbalere oduzimaju mesto našoj deci, a ne bi napravili razliku ni u pionirskom uzrastu.

Potreban je veliki reset, a da li će i kada doći, vreme će pokzati..

Kurir sport