Već 12 godina je Modrić u klubu, oborio je brojne rekorde, a u subotu je sa 39 godina i 36 dana postao najstariji fudbaler koji je nosio dres Reala u zvaničnoj utakmici.

Madriđani su pobedili Seltu u Vigu rezultatom 2:1, a pobedonosni gol je postigao Vinisijus na asistenciju upravo hrvatskog fudbalera, samo tri minuta nakon što je ušao u igru.

Madridski sportski portal "Relevo" je dan nakon utakmice i rekorda doneo zanimljiv tekst.

"Luis Kampos, Murinjov lični skaut i asistent, a sada direktor Pari Sen Žermena, jedan je od onih koji je najviše pritiskao klub da dovedu Luku. Izvršio je ogroman pritisak na Florentina Pereza da ga dovede i bio je potpuno u pravu.

U početku je Luka bio u senci Ćabija Alonsa, a misija je bila da Nuri Sahin napreduje. Modrić je bio žrtva ismevanja u svlačionici. Veterani su bili ti koji su ga ismevali. Predvodio ih je Rikardo Karvaljo, a pridružili su mu se 'eksperti' za šalu kao što su Iker Kasiljas, Kristijano Ronaldo i Serhio Ramos...

Zvali su ga 'Poni' zbog niskog rasta, robusnih nogu i frizure zbog koje je izgledao kao ždrebe. Takođe, zvali su ga i 'Geta' zbog sličnosti sa slavnim DJ-om (Dejvid Geta).

Završilo se tako što je Hrvat izborio mesto u startnoj postavi i dobio poštovanje takvo da ga je tim obožavao", navodi između ostalog "Relevo".

Kurir sport

Bonus video:

Instagram/alessandrodelpiero Luka Modrić i Alesandro Del Pjero