Na današnji dan 1941. godine dogodio se užasan zločin u Kragujevcu. Nacisti su streljali 300 kragujevačkih đaka i taj crni dan nikada ne sme da bude zaboravljen. Zato se na društvenim mrežama oglasio i srpski fudbaler Nemanja Matić koji je podsetio na taj zločin za vreme Drugog svetskog rata o kome treba i češće da se priča, a ne samo na godišnjicu.

"Na današnji dan 1941. godine, nemački vojnici počinili su masakr u Srbiji, ubivši 300 učenika i njihovih učitelja. Nikada ne zaboravimo!", napisao je Matić na društvenoj mreži "X".

Pogledajte i objavu na engleskom jeziku, uz fotografije koje svedoče o tom jezivom zločinu.

Podsetimo, Matić je za vreme nastupanja u Premijer ligi, gde je godinama nosio dres Čelsija i Mančester junajteda, odbio da nosi "cvet maka" kojim se odaje počast britanskim vojnicima koji su stradali u ratovima, ali u isto vreme i pripadnicima NATO snaga koji su bili deo akcija na Kosovu i Metohiji, Bosni i Hercegovini... Zbog toga, Nemanja Matić nije želeo da nosi na dresu i klubovi su poštovali njegovu odluku:

"Razumem ljude koji to rade i poštujem svakoga. Imam razumevanje i simpatiju za sve one koji su izgubili voljene osobe u ratovima i raznim komfliktima. Međutim, za mene je to podsećanje na napad koji sam osetio kao dečak. Kao uplašeni klinac od 12 godina koji je živeo u Vrelu tada. Moja država je uništena tokom bombardovanja 1999. godine. Ranije sam nosio taj simbol, ali sada osećam da to nije primereno", rekao je Matić koji ima više od 250 nastupa u Premijer ligi koju je potom zamenio za Seriju A, a danas nastupa za francuski Lion.

Kurir sport/Mondo

Bonus video:

Instagram Milan Vasić i Nemanja Matić igraju kolo u Velikoj Hoči na Kosovu i Metohiji