Vučić je ponovio da Crvena zvezda i Partizan dobijaju najviše para.

 Dodao je da su košarkaški klubovi dobri za promociju Beograda i Srbije, kao i da se nada da će fudbalski klubovi biti bolji.

- Stižem da pratim koliko im para dajemo. U fudbalu, osim Zvezde koja igra Ligu šampiona, želim im sreću protiv Monaka, Partizan je doneo velike promene, brojna zvučna imena. Dali smo im opet pare pre tri dana da mogu da igraju Evropu iako je to sumanuto što mi radimo. Oni moraju da izvrše ozbiljne reforme. Ljajić kaže 20 odsto. Nije 20 odsto, mora 40-50 odsto. Moraju rashodi da se spuste, ne 10 odsto, već 50 odsto. Mali je broj ljudi koji ima hrabrosti. Želim im sreću, i njemu i Mijatoviću, Lazoviću... Važno je da Partizan bude mnogo jači.

O ulaganju u klubove, kaže.

- Dali smo košarci, i jednom i drugom klubu, pre neki dan po milion i po evra. Zvezda i Partizan su klubovi sa najvećim državnim budžetima u Evropi. Nijedan klub u Evropi nema toliko para od države. Nemojte da smetnete sa uma, da vas obmanjuju kada neko kaže da, recimo Barselona ima 35 miliona budžet, a mi 22-23 miliona. To znači da su tu negde, jer drugi moraju da plate porez 50 odsto za igrače, što kod nas nije slučaj, tako da su budžeti tu negde. Nije to ogromna razlika u budžetima.

Na pitanje, da li je dobro za državu da ulaže toliko, predsednik Srbije kaže.

- Naravno da je dobro da ulažemo, u košarci imaju dobre rezultate i Partizan i Crvena zvezda. Ovo sa Fudbalskim klubom Partizan mi je žao što je stanje vrlo loše. Verujem da će se to promeniti. Vidim da je Rasim sa mnogo energije krenuo u to, ali mora da razume da moraju da budu temeljnije promene od onih koje je najavio, iako je to izuzetno teško. Reprezentacija ima važne utakmice 15. i 18. novembra u Cirihu i Leskovcu, gde će sada teren biti idealan a ne blatnjav na divnom stadionu. Koliko sam čuo, pozivu se odazvao Dušan Vlahović, Ivan Ilić, Gudelj, Mladenović... svi naši igrači koji nisu bili, tako da ćemo biti kompletni.

Selektor košarkaša Svetislav Pešić uputio je javni apel da se više uloži u domaću KLS ligu.

- Razgovarao sam sa njim i srećan sam zbog toga što je Pešić ostao selektor. Razgovaraću sa svojim prijateljima, neke preliminarne razgovore sam već obavio, pošto sam najviše vremena proveo u zemunskoj Mladosti, pa ću da zovem Pujketa, košarkaškog trenera, pa ću imati tokom leta više vremena da vodim neku decu od maja meseca. Mislim da ću do januara da završim fakultet za košarkaškog trenera. Mislim da mogu da naučim nešto decu 10-12 godina. Što se tiče državne lige, to nije posao za mene, to je pitanje za Košarkaški savez i košarkaške radnike. Što se tiče para, mi kao država dajemo ubedljivo najviše. Sit sam tih priča i trikova i Zvezdinih i Partizanovih ljudi, tobož se plaše mene i diktature, sve bi bilo drugačije da mi nismo tu. Oni uzimaju sve to, ne daje to Vučić, nego oni mene primoravaju... Mi dajemo ogroman novac jer mislimo da je to strašna promocija Beograda. I navijači Zvezde i Partizana prave izvanrednu atmosferu. To je promocija Beograda i Srbije na nedeljnom nivou. Nije realno da budete prvaci Evrope, ali imamo dve ekipe u prvih deset. Što se tiče lige o tome odlučuje Košarkaški savez, a tamo je Čović. Kao i uvek, tražiće više para.

Kao zaključak, predsednik Vučić je rekao.

- Ono jedino gde možemo da budemo zadovoljni, to je košarkaška reprezentacija koja je zaslužila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Ne bronzanu nego zlatnu, i to iskreno mislim. Da nije bilo lopovluka, da počnu da kradu za Amerikance. Napravio je, ne tri nego četiri koraka, a sudija se pravi da ne vidi. Pošto su nam ukrali zlatnu medalju, ponosni smo na momke. Imamo dobru Zvezdu i Partizan u košarci. Fudbal treba da popravimo, nadam se da će Zvezda biti bolja, a Partizan sve da promeni. Imamo i druge klubove, Vojvodinu, Radnički, Čukarički, TSC, Lučani i mnogi drugi klubovi.

Na kraju je prognozirao ishod meča Monako - Crvena zvezda.

- Hrabro 2:2, ali nije to baš iskrena prognoza.

Kurir sport