Deset lica je privedeno i zadržano do 48 sati zbog sumnje da su juče učestovali u neredima između navijača FK Novi Pazar i policije. Naime, incident se dogodio neposredno pre utakmice između FK Novi Pazar i FK Partizan, a sve zbog zabrane koju su dobili navijači iz Novog Pazara.

Pazar2.jpg
Kurir Televizija 

O čemu se zapravo radi i kakve posledice je ovaj incident ostavio za sobom otkrio je novinar Kurir televizije Emir Ličina.

- Nažalost, nakon jučerašnjih nereda, povređeno je šest policajaca. Na svu sreću, radi se o lakšim telesnim povredama. Moramo napomenuti da je sve ovo krenulo odlukom Fudbalskog saveza Srbije koji je odlučio da se novopazarskim navijačima zabrani prisustvo na dve utakmice. Nezadovoljni tom odlukom, navijači su pre nekoliko dana organizovali protest u Novom Pazaru, a juče su zakazali okupljanje u gradskom parku odakle su krenuli ka stadionu. Policija ih je zaustavila i sprečila da dođu do stadiona, što je bio okidač za incident. Navijači su krenuli na policiju sa kamenicama, daskama i dimnim bombama na policiju. Policija nije uzvraćala navijačima, a navijači su se razišli kad se na stadionu završilo prvo poluvreme - izvestio je Ličina i nastavio:

Pazar4.jpg
Kurir Televizija 

- Tek nakon toga ih je novopazarska policija uhapsila, odnosno privela deset lica. I onda su krenule teorije na društvenim mrežama kako policija u stanici tuče privedene. Mi smo tragom te informacije sinoć otišli do policijske stanice kako bismo proverili da li su te informacije tačne. Tamo smo zatekli jednog od advokata navijača i razgovarali s njim.

Pazar3.jpg
Kurir Televizija 

- Ja sam video pojedine uhapšene. Nisam primetio da su bili tučeni i slično tome, ali sam dobio informaciju da će biti zadržani 48 sati. Ja sam zamolio u policiji da se prema njima postupa u skladu sa zakonom i da ne primenjuju nikakvu silu i nasilje prema licima koja su uhapšena - rekao je advokat Mirsen Alibašić.

Kurir televizija KURIR TELEVIZIJA NA LICU MESTA DAN POSLE HULIGANSKOG PIRA U NOVOM PAZARU! Advokat jednog od uhapšenih otrkio da li su ih tukli u policiji

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

BONUS VIDEO:

Twitter VELIKI NEREDI U TIRANI! Huligani napravili LOM: Rat Italijana, Holanđana, Albanaca i policije!