Ogorčeni navijači posrnulog španskog velikana Valensije napravili su haos ispred stadiona "Mestalja" nakon poraza svog kluba od Las Palmasa.

Valensija trenutno prolazi kroz jedan od najtežih perioda u svojoj istoriji. Trofejni klub sa Mestalje pod rukovodstvom azijskog milijardera Petera Lima dotakao je samo dno.

Finansijska sitacija u klubu je jako loša, slupani su silni milioni na izgradnju novog stadiona, a projekat je stao na pola puta, i uz sve ekipa beleži katastrofalne rezultate ove sezone.

Navijači su izgubili strpljenje i singapurski milijarder se našao na žestokom udaru.

"Kap koja je prelila čašu" je poraz od Las Palmasa, ekipe koja je sinoć u direktnom duelu dva najlošija tima u ligi preskočila Valensiju i gurnula je na samo dno.

Nakon meča usledili su žestoki protesti. Hiljade navijača Valensije okupilo se još pre utakmice kako bi osudili "tiraniju" Petera Lima, a onda su nakon poraza napravili lom na parkingu ispred stadiona.

Kordon policije uspeo je da ih rastera sa parkinga, ali su onda krenuli prema sedištu kluba, koje se nalazi ispred stadiona. Lomili su i palili sve pred sobom.

U žestokom incidentu navodno je povređeno nekoliko navijača i pripadnika policije.

Kurir sport/J.M.

Kurir televizija KURIR TELEVIZIJA NA LICU MESTA DAN POSLE HULIGANSKOG PIRA U NOVOM PAZARU! Advokat jednog od uhapšenih otrkio da li su ih tukli u policiji