Neverovatan incident desio se na utakmice četvrte lige u Belgiji, kada je jedan fudbaler nastradao i trenutno se nalazi na intenzivnoj nezi.

Nemile scene dogodile su se posle utakmice između ekipa KSCT Menen i SK Zllebeke, kada su fudbaleri odlučili sa navijačima da proslave pobedu od 4:0. Radosne scene brzo su se pretvorile u užas, kada su navijači protivničkog kluba počeli da bacaju petarde oko fudbalera koji su aplaudirali.

Napadač Fabio Šifano (26) koji je bio strelac dva gola za Menen u ubedljivom trijumfu, pričao je jednoj petardi i podigao je, nameravajući da je baci. U tom trenutku pirotehničko sredstvo eksplodiralo je u njegovoj ruci. Usledili su bolni jauci fudbalera, a ruka mu je bila sva u krvi.

Nesrećnom Fabiju Šifanu petarda je raznela palac i oštetila vrhove na još dva prsta, a on je u neverovatnim bolovima transportovan do najbliže klinike. Lekari su dali sve od sebe da mu spasu razneti prst, ali nisu uspeli. On se sada nalazi u bolnici i lekari prate njegov oporavak.

Upotreba pirotehnike na fudbalskim utakmicama strogo je zabranjena širom Evrope, ali određeni broj petardi i dalje prolazi kroz bezbednosne provere tokom sezone. Mediji u Holandiji i Belgiji identifikovali su jednog 21-godišnjeg navijača koji je bacio projektil na travu u pokušaju da spreči proslavu pobede Menena.

Mladić sada rizikuje da bude krivično gonjen za napad iz nehata i ranjavanje. Mediji u Belgiji pišu da proizvođači petardi "Cobra 6 Di Blasio Elio" promoviše ovo pirotehničko sredstvo kao jedan od svojih najprodavanijih, jer sadrži neverovatnih 28 grama piro komponenti. Iz italijanske kompanije navode i da su petarde "Cobra" u njihovoj kategoriji F4 profesionalni proizvod i da se prodaju samo osobama koje su položile ispit osposobljenosti da rukuju sa njima.

U međuvremenu, fudbalski klub Menen je najavio svoje namere da podnesu građansku tužbu u vezi sa incidentom i sarađuje sa policijom dok se istraga nastavlja.

Kurir Navijači Španije u Štutgartu