Čudne stvari dešavaju se u moskovskom Spartaku poslednjih nedelja. Loši rezultati u prvenstvu uslovili su i negativne kritike na računa uprave kluba, ali i trenera Dejana Stankovića.

Jedan od onih koji je glasno kritikovao klupsku politiku, ali i sve ono što radi Dejan Stanković bio je Aleksandar Mostovoj. Iako je u početku dolaska Srbina ne mesto trenera upravo Mostovoj bio njegova najveća podrška, posle loših rezultata moralo je da se priča i drugačije. Stanković nije dobio nijedan od derbija protiv Zenita, Dinama, CSKA i Lokomotive, a prošlog vikenda poražen je kod kuće od Krasnodara rezultatom 0:3.

mosot.jpg
Printskrin/jutjub 

Uprava Spartaka iz Moskve odlučila je da kazni Aleksandra Mostovoja i uskrati mu trenerski staž u klubu.

- Nemam ništa protiv Stankovića!. Očigledno to nije njegova odluka. U svakom slučaju, naći ću klub za sebe. Nije problem. Problem je što Spartak i dalje zapošljava nefudbalske ljude. Sramota za ovo - rekao je Aleksandar Mostovoj za portal RB Sport.

Aleksandar Mostovoj (56) legenda je Spartaka, jer je za Moskovljane igrao od 1987. do 1991. godine. Odigrao je 106 utakmica i dao 34 gola u crvenom dresu kluba. Posle odlaska iz Rusije igrao je za Benfiku, Kaen, Strazbur i Seltu, gde je napravio karijeru nosivši dres kluba iz Viga čak osam sezona.

Kurir Navijači Švajcarske u Dizeldorfu