Poznata muzička zvezda Rijana uskoro bi mogla da postane vlasnica fudbalskog kluba.

Slavna 36-godišnja pevačica sa Bahama, koja je muzičku karijeru izgradila u Americi i njen dečko reper Rakim Atelston Majers, poznatiji kao "ASAP Rocky", spremni su za investiciju. Uskoro bi trebalo da postanu vlasnici engleskog niželigaša Tranmer Roversa koji se trenutno nalazi na 16. mestu u Ligi 2, četvrtom rangu engleskog fudbala.

profimedia0762284163.jpg
Angela Weiss / AFP / Profimedia 

Kako pišu engleski mediji, u klub je napismeno stiglas ponuda jednog konzorcijuma iza kojeg stoje Rijana i njen dečko, vredna 18.000.000 evra. Sa tim novcem, muzički par planira da preuzme 80 odsto deonica kluba.

Ovo nije prva pojava američkih zvezda da kupuju fudbalske klubove u Engleskoj. Pre izvesnog vremena to su učinili glumci Rajan Rejnolds i Rob Mekileni koji su 2021. godine kupili klub Vreksham koji je tada bio u petoj ligi, a sada igra u trećem rangu Engleske.

- Roki želi da kupi Tranmer i planira da često bude na utakmicama. Možda i Rijanu vidimo na mečevime Lige 2. Investitori misle da je Tranmer, poznati klub u blizini Liverpula, veoma potcenjen i da sa pametnim marketingom i podrškom slavnih osoba može vrlo brzo da postane veliki - tvrdi neimenovani izvor za list "The Sun".

00:47
Navijači Švajcarske u Dizeldorfu Izvor: Kurir