Nekad je Stevan Jovetić oduševljavao navijače Partizana - nosio je crno-beli dres pre petnaestak godina, kad je klub iz Humske redovno osvajao trofeje, pa je i on stigao do titule šampiona Srbije i pobednika kupa.

Danas je sve drugačije, Partizan je daleko od stare slave, a ipak, najnovija dešavanja u Humskoj, promena celokupne uprave, pozitivan su znak. Značajnu funkciju imaće i Jovetićev zemljak, legendarni Predrag Mijatović.

- Drago mi je što Peđa dolazi u Humsku zajedno sa ostalim fudbalskim ljudima. Privući će navijače na stadion i to Partizanu može samo da znači. Neophodno je pripremiti projekat za budućnost. Za sve je potrebno vreme, ali nadam se da će uspeti u onome što su zamislili. Dugo u Partizanu nije kao što je bilo. Treba pronaći rešenje i potruditi se da klub ponovo vodi bitke rame uz rame sa Crvenom zvezdom, baš kao što mu dolikuje - kaže Jovetić za Meridian sport.

serbiamontenegro149326.jpg
Starsport© 

Posebnu poruku jedan od najboljih ambasadora crno-bele škole tokom prethodnih decenija imao je za doskorašnjeg šefa struke Partizana Aleksandra Stanojevića.

- Već godinama nije lako. Postoje dobri igrači, ali ruku na srce, nije to isti kvalitet kao ranije. Trenerima nije bilo lako da naprave iskorak. Žao mi je zbog Aleksandra Stanojevića. Saletu svaka čast što je prihvatio poziv i došao u tako teškom momentu. Upravo je to pokazatelj njegove ljubavi prema Partizanu. Hteo je da pomogne i to svi treba da cene. Zaslužio je poštovanje.

Tokom celog leta vodila se polemika o imenu kluba koji će uspeti da ukrade Jovetića konkurenciji i angažuje zvučno pojačanje. Nakon odlaska iz Olimpijakosa nedeljama je vagao, a izbor je pao na "rajsko ostrvo" i tamošnjeg velikana - Omoniju.

- Prijatno se osećam od dolaska na Kipar. Nisam dugo tu, jer sam imao obaveze u reprezentaciji, ali vratio sam se i sve teče po planu. Najpre sam odigrao poluvreme, pa onda već naredni meč dočekao kao starter. Važno mi je da se fizički odlično osećam i polako će sve doći na svoje. Uslovi su sjajni. Igramo na stadionu na kojem nastupa i reprezentacija. Omonija je slavan klub s velikom bazom navijača. Prija mi klima u Nikoziji. Ljubitelj sam egzotičnih destinacija. Jedan od presudnih faktora mog dolaska bio je dvogodišnji ugovor. Zbog porodice je taj segment odigrao glavnu ulogu. Moram da mislim o njima. Česte selidbe nisu praktične. Imao sam dosta ponuda, ali uglavnom s kraćim ugovorom - do maja ili juna predstojeće godine. Uvideo sam želju rukovodstva da me angažuje, a oni su od starta bili spremni da mi ponude duži boravak. Zasad je sve na visokom nivou - zaključio je on.

Kurir sport / Meridian sport