Andrija Maksimović, supertalentovani fudbaler Crvene zvezde, postao je unazad nekoliko nedelja prava meta za najbolje evropske klubove.

Prvi klub koji je pokazao interesovanje za Andriju Maksimovića bila je Borusija iz Dortmunda. Nemci su navodno nudili tokom leta 10.000.000 evra za 17-ogodišnjeg Srbina, ali čelnici Crvene zvezde nisu pristali na transfer. Potom su Maksimovića počeli da prate skauti Atletika iz Madrida, o čemu je Kurir pisao pre mesec dana. Posle toga, u igru su ušli Juventus, Mančester siti, Real,  Liverpul, Napoli...

andrija.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 

Sada nova informacija vezana za Andriju Maksimovića dolazi iz Nemačke, a plasirali su je novinari Kristijan Falk i Ulrika Zikenberger

- On je jedan od najvećih fudbalskih talenata u Evropi. Ajntraht ima dobru priliku da ga dobije. Trebalo bi da u trci pobedi Liverpul i Mančester siti - pišu Falk i Zikenbergerova u najnovijem izdanju Bilda.

CZ Andrija.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 

Dalje u tekstu, nemački novinari pišu da bi za Maksimovića najbolje bilo da prihvati ponudu Ajntrahta iz Frankfurta, gde bi dobio priliku da se razvija i što je najvažnije igra. Odlazak u velike engleske klubove bila bi po njima pogrešna odluka za mladog Srbina. Čini se da su Nemci u pravu, jer koji god mladi fudbaler iz Srbije je otišao u neki od ova dva velika kluba iz Premijer lige, morao je da ide na kaljenje. Tako je Mančester siti po pozajmicama slao braću Luku i Ivana Ilića, Slobodana Tedića, Filipa Stevanovića, Đorđa Gordića... Marko Grujić postigao je najviše, bio u rosteru Liverpula, ali nije uspeo da se izbori za svoju poziciju.

Navodno, klub iz Frankfurta spreman je za obeštećenje da izdvoji 12.000.000 evra, plus još 3.000.000 kroz bonuse. S obzirom da je Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, nedavno rekao da Maksimović neće napustiti Marakanu ispod cene od 20.000.000 evra, jasno je da će Ajntraht morati finansijski još da se isprsi. Objasnio je da je imao pozive od desetak evropskih klubova koji su spremni da plate pomenutu sumu.

andrija1.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 

Što se tiče Ajntrahta, valja pomenuti da je legenda tog kluba srpski trener Dragoslav Stepanović, koji i danas ima kultni status među navijačima kluba iz Frankfurta. Poslednjih godina, dres ovog nemačkog giganta nosili su Luka Jović, Filip Kostić, Dejan Joveljić i Mijat Gaćinović. Sva četvorica srpskih napadača ostavili su odličan utisak, a posebno se to odnosi na Jovića i Kostića koji su klubu doneli veliku zaradu. Ranije su dres ovog kluba nosili još Slobodan Medojević, Aleksandar Ignjovski, Slobodan Komljenović...

Prodajom Luke Jovića u Real iz Madrida, Ajntraht je zaradio 60.000.000 evra, a odlaskom Filipa Kostića u Juventus 14.700.000 evra. Očigledno je da ljudi iz Frankfurta gledaju u budućnosti, jer bi Zvezdin Mesi u godinama koje dolaze mogao da im donese astronomsku zaradu. Uz to, Srbi su kroz istoriju uvek bili dobro kotirani i cenjeni u Ajntrahtu.

00:11
Delije koreografija Izvor: Kurir