Proteklih meseci čitali smo razne vesti vezane za Aleksandra Mitrovića. Od toga da želi da se vrati u Evropu i Premijer ligu, do ove poslednje da bi na kraju sezone mogao da napusti Al Hilal.

Turski mediji su plasirali vest da su čelnici Al Hilala zainteresovani za Edina Džeka. Navodno, fudbaler koji ima 38 godina doneo je odluku da na kraju sezone, kada mu ističe ugovor napusti Fenerbahče. U svojoj drugoj sezoni iskusni napadač nije na svom nivou i pod konstantnim je kritikama medija, koji pišu da "usporava ritam ekipe".

tadic-dzeko.jpg
Seskimphoto / imago sportfotodienst / Profimedia 

Edin Džeko bi u Al Hilalu trebalo da završi karijeru, a sa najboljim klubom iz Saudijske Arabije potpisao bi ugovor na "1+1" sezonu. Sve ovo što navode turski mediji implicira status prvog napadača Al Hilala Aleksandra Mitrovića. Letos je bilo informacija da bi Srbin mogao da se vrati u Englesku, jer je za njega ozbiljno bio zagrizao Čelsi.

Ipak, velika plata koju Aleksandar Mitrović ima u Al Hilalu, a ona iznosi 25.000.000 evra godišnje prolongirala je dogovor sa ljudima iz Čelsija. Srpski reprezentativac ima ugovor do juna 2026. godine, a pre mesec dana bilo je pisanja od strane saudijskih medija, da klub Mitroviću nudi produžetak saradnje, uz finansijski poboljšan ugovor.

profimedia-0909376629mitar1.jpg
Noushad Thekkayil/NurPhoto/Shutt / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Pitanje je logike, da li će Al Hilal tek tako da pusti produktivnog napadača kakav je Aleksandar Mitrović, koji uz to ima 30 leta, redovno trese mreže i nalazi se u najboljim godinama. Sa druge strane, Edin Džeko ima 38 godina i pitanje je kakav bi bio njegov učinak u dolazećim sezonama, bez obzira na sve manjkavosti, što se tiče kvaliteta saudijskog fudbalskog prvenstva.

Aleksandar Mitrović fantastično je počeo u novoj sezoni. Prvi je strelac lige sa devet pogodaka, ispred Karima Benzeme iz Al Itihada koji je dao osam, te Kristijana Ronalda iz Al Nasra, koji je sedam puta tresao mrežu protivnika.

SRBIJA-SVAJCARSKA_30.JPG
Starsport 

Da je Aleksandar Mitrović u fantastičnoj formi pokazuju i utakmice za reprezentaciju Srbije u Ligi nacija. U trijumfu Orlova nad Švajcarskom (2:0) u Leskovcu, popularni Mitrogol sjajno je istrčao za loptom, izlomio defanzivca Manuela Akanđija, a onda topovskim udarcem sa 20 metara pogodio rašlje gola rivala i doneo tri važna boda Srbiji.

04:08
Aleksandar Mitrović posle Bugarske Izvor: Kurir