Trener Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da je njegova ekipa igrala dobro protiv Sparte iz Praga u Ligi šampiona i pohvalio svog fudbalera Erlinga Halanda na akrobatskom golu.

"Igrali smo dobro. Nisam očekivao da će tako duboko da se brane, igrali su ofanzivno u drugim utakmicama, ali sada su se branili. Utakmicu smo prelomili na 2:0", rekao je Gvardiola nakon meča.

Fudbaleri Sitija pobedili su sinoć na svom terenu Spartu iz Praga 5:0, u utakmici trećeg kola Lige šampiona.

Haland je bio dvostruki strelac, a utakmicu je obeležio njegov akrobatski gol, kada je u skoku zahvatio loptu iza leđa i poslao je u mrežu.

"Video sam kada je lopta ušla. To je neverovatno. On je tako visok i fleksibilan, sviđa mi se, ima taj smisao za humor. Vrlo sličan gol onome protiv Dortmunda pre par godina. Neverovatno. Ne znam koji je bio teži, oba su vrlo teška za postizanje", naveo je Gvardiola.

Norveški napadač je postigao 44 gola u 42 utakmice u Ligi šampiona i sa samo 24 godine zauzima 14. mesto na listi strelaca u istoriji najelitnijeg evropskog takmičenja. Rekorder je Kristijano Ronaldo sa 140 golova.

Mančester siti je sinoć oborio rekord od 25 uzastopnih utakmica bez poraza u Ligi šampiona koji je postavio gradski rival Junated od 2007. do 2009. godine.

Kurir sport/J.M./Beta

00:58
monako crvena zvezda Izvor: Arenasport 1/printscreen