Igor Uljarević, predsednik FS Kosova i Metohije, priveden je juče od strane organa privremenih prištinskih institucija.

Incident se dogodio na administrativnoj liniji Brnjak. Advokat Miloš Delević rekao je za Kosovo onlajn da je priveden Igor Uljarević, predsednik FS KiM, a da je Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova protiv njega pokrenulo istragu za krivično delo Izazivanje razdora i netrpeljivosti.

Igor1.jpg
Printskrin/Instagram 

Prilikom redovne kontrole na prelazu Brnjak, njemu su pronađeni dresovi sa natpisom "Fudbalski savez Kosova i Metohije" i "Nema predaje".

Ovim dresovima je navodno Uljarević provocirao građane tzv. Kosova albanske nacionalnosti, iako je izjavio da nikad sporne dresove nije nosio u javnosti, niti on, niti fudbaleri, rekao je Delević.

- Dresove je dobio na poklon i držao ih je u gepeku. Zbog natpisa na dresovima, deci se ovakvim postupanjem policije i Specijalnog tužilaštva, zabranjuje da se bave sportom, koji mora biti odvojen od politike - poručio je advokat Delević.

Igor Uljarević se brani sa slobode, a za krivično delo Izazivanje razdora i netrpeljivosti predviđena je kazna do pet godina zatvora. Dresove plave i bele boje, na kojima je Kosovo i Metohija u srpskoj zastavi i na kojima piše "Nema predaje" Igor Uljarević je pokazivao na društvenim mrežama. Zaista, na ovim dresovima nema bilo šta sporno.

00:53
Srpski navijači pred meč košarkaša protiv Amerike Izvor: Kurir