Uprkos svojim vansportskim aferama, napadač Real Madrida Kilijan Mbape je "veoma miran" kada je u pitanju njegov prvi meč protiv Barselone, izjavio je danas trener Real Madrida Karlo Ančeloti.

"Vidim ga veoma smirenog u načinu na koji se priprema, ima poverenja u svoje kvalitete i verujem da će nam sutra doneti mnogo, kao i uvek", rekao je Ančeloti o Mbapeu pred sutrašnji meč dva rivala.

Mbape ima finansijski spor sa bivšim klubom Pari Sen Žermenom (PSŽ) o isplati 55 miliona evra zaostalih plata i bonusa, dok švedski mediji prenose da je francuski fudbaler na meti istrage o silovanju koje se dogodilo za vreme njegovog boravka u Stokholmu.

"Srećni smo sa njim, jer je postigao golove. Mislim da se postepeno približava svom najboljem nivou, ali ne žurimo. On će očigledno nastaviti da se usavršava, jer ima sve kvalitete za to", rekao je Ančeloti.

Trener je dodao da Mbapeu nije dao nikakva posebna uputstva pred sutrašnji meč, jer smatra da ima iskustva, igrao je nekoliko puta protiv Barselone dok je bio u PSŽ-u i zna šta treba da uradi.

Ančeloti je rekao da sutra očekuje "veoma takmičarski, ali i zabavan" meč protiv velikog katalonskog rivala, koji će na Santjago Bernabeu stići pun samopouzdanja.

Barselona je počela sezonu uz novog trenera, Nemca Hansija Flika, sa 11 pobeda u 13 utakmica.

Kurir sport