Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević izjavio je danas da će predstojeća utakmica Super lige Srbije protiv Spartaka iz Subotice biti vrlo zahtevna, prevashodno zbog velikog broja povreda u njegovoj ekipi, i da je subotički tim veoma kompaktna i borbena ekipa.

"Spartak igra vrlo kompaktno. Ne odustaju da igraju svih 90 minuta, uvek se bore. Dinamična su i kompaktna ekipa, koja može u svakom trenutku da napravi problem. Ne mogu da pričam šta bih prihvatio u ovom trenutku, svakako nas očekuje zahtevna utakmica", naveo je Milojević, a preneo sajt Crvene zvezde.

Crvena zvezda će igrati na gostujućem terenu protiv Spartaka iz Subotice u subotu u 18 časova, u 13. kolu Super lige Srbije.

Milojević je rekao da je zdravstvena situacija ekipe jako loša i da ne zna ko će biti u sastavu protiv Spartaka.

"Još uvek ne znam na koga mogu da računam. Nismo odradili poslednji trening, pa ćemo nakon istog videti ko će biti spreman za utakmicu protiv Spartaka", dodao je on.

Trener Crvene zvezde je rekao da su povrede njegovih igrača ozbiljnije, pogotovo kod Pitera Olanjinka, i da će proces oporavka trajati dosta dugo.

"Dosta nam je teško u ovom trenutku. Imamo veliki broj teških povreda. Užasna povreda Olanjinke, želeo je da nastavi na poluvremenu posle gaženja iako je imao oteklinu na nozi. Taj otok je izvršio kompresiju na tetivu, koja je pukla. Jako mi je teško i žao nam je, jer je Olanjinka vrlo bitan za tim, prirastao nam je za srcu, obožavamo ga i volimo. Najveći utisak utakmice mi je bio što ga nisam izveo ranije iz igre", kazao je on.

Crvena zvezda je prva na tabeli sa 31 bodom, dok Spartak zauzima 15. mesto sa devet bodova.

"Dosta igrača pored Olanjinke nedostaje. Nisu to lagane povrede, već zbog kojih morate da pauzirate tri do četiri nedelje. Posle toga igrači moraju da se vrate u takmičarsku formu, a to oduzima još mesec dana", rekao je Milojević.

Milojević se zahvalio navijačima Crvene zvezde na podršci i rekao da želi da njegova ekipa opravda njihovo poverenje, a takođe se osvrnuo i na skorašnju smrt Tomislava Milićevića, bivšeg igrača i trenera crveno-belih.

"Toma Milićević je čovek koji se sigurno više neće pojaviti na ovim prostorima, sa velikim znanjem i ljudskim karakteristikama. Ne samo u Crvenoj zvezdi, već i u Srbiji. Posvetio je ceo život radu sa mladim igračima, pronalaženju talenata. Imao sam sreću da sarađujem sa njim. Veoma mi je žao, napustio nas je veliki čovek iza koga ostaje praznina. Potrudićemo se da zadržimo čika Tomu u sećanjima narednih generacija. Najiskrenije saučešće porodici Milićević", dodao je Milojević.

Kurir sport