Tužne vesti nam stižu iz Brazila gde je od posledica srčanog udara u 57. godini preminuo čuveni fudbaler Žoze Karlos de Almeida, poznatiji kao Ze Karlos.

Ze Karlos je profesionalno fudbalom počeo da se bavi 1990. godine, kada je potpisao ugovor sa Sao Žozeom. U nastavku karijere je branio boje klubova poput Nasionala, Sao Kaetana, Portugeze, Žuventuda, Matonensea, Sao Paula, Ponte Prete, Gremija i Žoinvila.

Takođe, bio je član reprezentacije Brazila 1998. godine na Svetskom prvenstvu u Francuskoj, a jedini nastup za taj nacionalni tim je upisao u polufinalu spomenutog takmičenja protiv Holandije i to zato što je legendarni Kafu bio suspendovan.

- Ze Karlos je imao veoma važnu ulogu u brazilskom nacionalnom timu na Svetskom prvenstvu 1998. godine kada smo stigli do finala. Bio je odlučan igrač, sa velikom fizičkom snagom i koji je imao neverovatnu karijeru. U ovom momentu bola, izjavljujem saučešće njegovoj porodici i prijateljima - rekao je predsednik Fudbalskog saveza Brazila, Ednaldo Rodrigeš.

Od trofeja koje je Ze Karlos podigao u karijeri, najvredniji je onaj iz 1998. godine kada je sa Sao Paulom osvojio šampionat Pauliste, poznatijim pod nadimkom Paulistao.

Kurir.rs/Informer