Fudbalski klub Crvena zvezda i KK Partizan u potpunosti su isplatitli svoje poreske dugove. Cifra od po sedam miliona evra uplaćena je na račun države, a ovi klubovi su stabilni.

Drugačija je situacija u FK Partizan koji je dobio novo rukovodstvo, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je da je njima država uplatila 2 miliona evra.

Bezveze je to, bolje da su te pare potrošili na neke druge stvari. Sa ljudima je nemoguće racionalno razgovarati. Evo sada je Partizan postavio svoju upravu, legende svoje. Tražili su pare, dobili su, ali nije to beskrajan ćup. FK Crvena Zvezda i KK Partizan su isplatili svoje dugove. Suočavaće se sa problemima i pomagaćemo im. KK Partizan će dobiti nešto više novca u budućnosti. Ja sam zahvalan i Neši Milšpedu i Nikoli Petroviću, i svima koji im daju novac - rekao je predsednik Vučić.

On ističe da je zadovoljan zbog FK Crvena Zvezda i KK Partizan, i poželeo punu sreću novoj upravi Partizana.

- Ono u Monaku je bilo mnogo teško za gledati. Danas je velika razlika između top igrača, nije to pitanje igrača. I reprezentacija će morati da bude bolja, moraćemo da rešavamo mnogo stvari tu. Mora tu da bude mnogo dobrih stvari. Naša dva košarkaška kluba su i dalje među prvih 12 u Evropi. I morate znati da ne postoji nijedan klub u Evropi koji ima veću podršku od KK Partizan i Crvena zvezda. Ni Olimpijakos, ni Panatinaikos, ni Real ni Barselona - kazao je Vučić.

Pozvao je građane da dođu u Leskovac da gledaju utakmicu protiv Danske, a da sledi i utakmica Zvezda - Barselona.

- Pozivam ljude da dođu na srpsku tvrđavu u Leskovcu, da pobedimo Dance - zaključio je Vučić.

Kurir sport

00:16
Aleksandar Vučić dočekuje Ursulu fon der Lajen Izvor: Petar Aleksić