Srpski reprezentativac koji čuva mrežu Torina jedan je od najboljih golmana u Seriji A, smatra Taibi.

“Ne razumem zašto nikada nije hvaljen Milinković-Savić. Ima sjajnu sezonu i jedan je od najboljih golmana u Seriji A gledajući poučinku, uprkos često preteranim kritikama na njegov račun”, rekao je Italijan koji je od 2005. do 2007. godine branio za Torino i dodao:

Prošle godine Vanja je 18 puta sačuvao gol, a ove sezone je već na tri utakmice završio mirne mreže. Čitao sam u Tutosportu da u poslednjih godinu i po dana samo Torino i Real Madrid nisu primili gol kod kuće u 15 utakmica. Ove brojke mi se čine neospornim i potvrđuju odličan učinak Milinković Savića, koji i pored nekoliko grešaka ostaje veoma pouzdan golman. Ne razumem zašto neki mediji i fanovi uživaju da ga masakriraju svaki put kada napravi grešku, a ćute kada se Vanja pokaže u pravom svetlu”.

Odlična partija protiv Koma iz perspektive dela javnosti predstavljala je iskupljenje za slabiji dan protiv Kaljarija.

fudbalska-reprezentacija-srbije-euro-2024-foto-nemanja-nikolic-6.jpg
Nemanja Nikolić 

Torino je u prethodnom kolu pobedio Komo rezultatom 1:0, nakon serije od tri poraza, a deo javnosti je taj meč predstavio kao iskupljenje za lošiji dan koji je Milinković-Savić imao protiv Kaljarija.

Nisam saglasan sa takvim stavom i to kažem kao golman. Vanja nema odgovornost za primljen gol protiv Kaljarija, dok je imao dve fenomenalne intervencije protiv Koma”, kazao je Taibi i odgovorio na pitanje koji su Vanjini najveći kvaliteti:

Vanjin adut pre svega je velika mentalna snaga. Nije lako izdržati ogroman pritisak i kritike, ali on je posle svakog izazova pružao dobre partije. To je pokazatelj ličnosti. Sa tehničke tačke gledišta, on ima dobru igru nogom i pomaže timu u izgradnji napada. Ipak, kvalitet koji me je pre svega impresionirao je sposobnost da se brzo spusti na zemlju. Za nekoga sa njegovom visinom i tom fizičkom strukturom nije lako zaustaviti određene niske udarce”.

Kurir sport

Bonus video:

00:24
Zagrljaj Džake i Piksija Izvor: Kurir