Fudbalska reprezentacija Srbije u okrnjenom sastavu igra u Kardifu

Ojađeni povredama, kartonima i otkazom.
Reprezentacija Srbije večeras u Kardifu protiv Velsa poslednji put gostuje u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine. Povrede i suspenzije igrača zbog kartona suzili su selektoru Sinišu Mihajloviću mogućnost kombinovanja, što će domaćem timu značajno olakšati posao u nameri da im se revanširaju za katastrofu od 6:1 u Novom Sadu prošle jeseni.

Rukavina desni bek

Odlazak Nevena Subotića stvorio je dodatne probleme odbrani, koja se uigravala godinu dana i još nije počela da funkcioniše na zadovoljavajućem nivou. Otvara se mesto za povratak Milana Biševca u half-liniju ili će kapiten Branislav Ivanović zaigrati s Matijom Nastasićem, dok će se kao desni bek pojaviti Antonio Rukavina.

Najmanje je dileme o zadnjem veznom, jer Nemanja Matić mora da „odmara“ zbog isključenja, a Radosav Petrović još oseća bolove zbog povrede, tako da će sigurno igrati Luka Milivojević i Ljubomir Fejsa.

Ako ne bude eksperimenata bez klasičnog napadača, na teren će izaći Filip Đorđević. U suprotnom, špica će da glumi Filip Đuričić, koji je bio odličan protiv Velšana u prvom duelu.

Domaćin bez Bejla

Selektor Velšana Kris Kolman najavio je da prva zvezda njegovog tima Geret Bejl neće početi meč i da još nije odlučio da li će mu ukazati šansu da zaigra.

(D. P.)

Vels Srbija 20.45

Kardif. Stadion: Kardif sitija. Gledalaca: 27.000. Sudija: Šimon Marčinjak (Poljska).

Vels: Henesi - Rikets, Gabidon, Vilijams, Ganter - Von, Ledli, Remzi, King - Belami, Čerč. Selektor: K. Kolman.

Srbija: Stojković - Ivanović, Biševac, Nastasić, Kolarov - Milivojević, Fejsa - Tošić, Đuričić, Tadić - Đorđević. Selektor: S. Mihajlović.