ZVEZDA NIJE JEDINA: Živanović pojačao srpsku kolonija u Kopru

Kurir
Najjača fudbalska liga Slovenije jača je za još jednog Srbina. Novi član FK Koper postao je Boris Živanović, nekadašnja nada Zemuna, koji je fudbalsko ime stetekao u brojnim inostranim klubovima

Živanović je u pratnji svog agenta Slobodana Đurića potpisao jednogodišnji ugovor s klubom iz lučkog grada u Sloveniji i tako se pridružio tamjošnjoj koloniji Srba.
- Veliko mi je zadovoljstvo što ću biti u klubu, u kome igra nekadašnji španski reprezentativac Rijera. Od njega može puno da se nauči. Atmosfera je sjajna, treninzi su toliko raznovrsni da je uživanje raditi i igrati fudbal ovde. Šef stručnog štaba je Slavko Matić, koga izuzetno poštuju, a zadovoljstvo mi j ešto ću pored njega raditi i sa njegovim pomoćnicima, našim bivšim reprezentativcima Milanom Obradovićem i Oliverom Kovačevićem. Sportski direktor Dušan Petković bio je krajnje otvoren tokom pregovora, tako da smo se brzo dogovorili. Glavni cilj je opstanak u ligi, a onda od leta jurišaćemo na vrh tabele - istakao je Boris Živanović, koji je prošle sezone igrao u američkom Picburgu, a sjajne partije pružao je i dve sezone u mađarskom Honvedu.
Živanović je zadužio dres, upoznao se s navijačima i već osetio teren na velelepnom stadionu u Kopru.
- Retko ko u Srbiji može da se pohvali uslovima koje pruža Koper. Teren podseća na engleske. Sve je maltene novo, od svlačionica do ostalih sitnica. Crvena zvezda ovde trenira i prezadovoljni su. Svi smo smešteni u hotelu Žusterna. Imamo dva velika terena, pomoćna sa veštackom travom i jedan sa prirodnom, koji ima i reflektore - završio je Živanović.