ČARAPANI OPTIMISTI PRED SUSRET SA BANAĆANIMA: Napredak gostuje Železničaru u Pančevu

FK Napredak

Napredak je odlično startovao igrom u prvom kolu, ali i nesrećno izgubio od Parttizana, u Humskoj ulici, u trećem minute sudijske nadoknade.

U drugom kolu Čarapani od 20 časova gostuju Železničaru u Pančevu.

-Posle utakmice sa Partizanom dobio sam mnogo više pohvala, nego nakon nekih značajnih pobeda u dosadašnjoj karijeri. Na krilima te igre i atmosfere, punog srca i zadovoljstva smo odradili minulu nedelju. Igrači su pokazali da su svesni kako su odigrali, ali nažalost, jedini važeći kriterijum posle svega je rezultat. Ipak, utakmica sa vicešampionom je ogroman podstrek za sve pred sutrašnje gostovanje. Idemo na megdan nezgodnom protivniku, koji je napravio dobar rezultat na premijeri i u gostima savladao našeg predstavnika na evro sceni, kragujevački Radnički 1923. Pripremili smo utakmicu na najbolji način i insistiram, kao i uvek, na nama. Nažalost, ne igramo pred našim navijačima, ali doći će i to vreme. Ova ekipa je puna potencijala, kreativnosti, ljudskih kvaliteta i ja verujem u njih, izjavio je šef stručnog štaba Napretka Goran Stevanović.

Železničar se pred start ovog šampionata odlično pojačao, što je i dokazao pobedom nad Kragujevčanima. Na terenu SC “Mladost” u Pančevu, zbog crvenog kartona, u timu neće biti veziste Tošeskog…

-Ma sve je dobro. Znate da ja nikad ne lamentiram nad situacijom. To je moj princip rada. A, teren je teren i treba se adaptirati, jer to je jedan od kvaliteta, koji ekipa mora da poseduje. Svakako da je odsustvo Tošeskog hendikep, ali onih 11 koji sutra izađu na teren su trenutno najbolji koje Napredak ima i siguran sam da će oni opravdati poverenje. Svesni smo kvaliteta domaćina i izuzetno ih respektuemo, ali i sa puno samopouzdanja, autoriteta i vere idemo u Pančevo, ističe trener Stevanović.

U ime saigrača, oglasio se pouzdani levi bek Nikola Vukajlović:

-Odradili smo detaljnu analizu utakmice sa Partizanom i mislim da se jasno video rukopis šefa struke, kako smo izgledali i ofanzivno i defanzivno. Delovalo je to jako lepo i dobro, nažalost rezultat je izostao. Gostujemo sad Železničaru, koji je na premijeri u Leskovcu pokazao ofanzivni potencijal, dali su tri gola. Fokusirani smo, ipak na nas, naš rad, poverene zadatke. Verujemo jedni u druge i u to što radimo, imamo jasan cilj i viziju igre, karakter i nadam se da već sutra rezultat neće izostati.

Ž. Milenković