DELIJE POKRENULE IGRAČE, PA NAPUSTILE STADION: Debitanti pogađali za ubedljiv trijumf Zvezde nad Tekstilcem! VIDEO

@starsport

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u Bačkoj Palanci Tekstilac rezultatom 4:0 (0:0) u utakmici 3. kola Super lige Srbije.

Strelci za crveno-bele su bili Milson u 53. minutu, Šerif Endiaj u 63. minutu, Elšnik u 69. minutu i Duarte u 83. minutu.

Crvena zvezda će dočekati Novog Pazara u narednom kolu, a Tekstilac gostuje Mladosti iz Lučana.

Prvo poluvreme nije donelo previše uzbuđenja, tek po jedna šansa na obe strane.

Pre početka drugog poluvremena Delije su postrojile igrače i time ih očigledno motivisale za bolju igru.

Navijači su u 60. minutu napustili stadion, a pre toga su postavili transparent na kome je pisalo: "Još pet uhapšenih! Dokle da trpimo teror nad Srbima sa Kosova", a potom su napustile stadion.

Delije su ovim činom želele da pošalju poruku protiv dešavanja koja se odvijaju na Kosovu. Tokom dana je objavljena informacija da je u Pasjanu uhapšeno petoro Srba.

- Prema rečima očevidaca i njihovih porodica, ROSU policija je prilikom hapšenja kod sebe imala spiskove Srba, a nije pokazala nikakve naloge za pretres, što jasno govori da su privedeni arbitrarno, po političkom ključu na osnovu tajnih spiskova - saopštila je Kancelarija za KiM.

Milson je na debiju postigao gol u 53. minutu. Ivanić je pokušao, njegov šut je izblokiran, a Milsonu nije bilo teško da pogodi praznu mrežu.

Deset minuta kasnije ponovo je Ivanić učestvovao kod gola. Poslao je loptu Hvangu, ovaj centrirao, a Endiaj glavom sa nekoliko metara rutinski pogodio mrežu. Njegov četvrti gol u sezoni

I Elšnik se upisao na debiju. Razmenio je dupli pas sa Endiajeom, a potom pogodio za 3:0.

Konačan rezultat je postigao Duarte u 83. minutu, bio je to njegov drugi gol u sezoni. Brazilac je na fantastičan način primio dubinsku loptu In Bom Hvana, tražio prostor i u pravom trenutku poslao loptu iza leđa Braća.

Kurir sport

TEKSTILAC - CRVENA ZVEZDA 0:4 (0:0)

TOK MEČA

2. POLUVREME

83. minut - Duarte pogađa - 0:4

Bruno Duarte postiže svoj drugi gol u sezoni. Brazilac je na fantastičan način primio dubinsku loptu In Bom Hvana, tražio prostor i u pravom trenutku poslao loptu iza leđa Braća.

69. minut - Elšnik na derbiju pogađa - 0:3

Brza tri gola crveno-belih, Elšnik je strelac na debiju. Asistirao mu je Šerif Endiaj, koji je razmenio dupli pas sa Slovencem.

DELIJE POKRENULE IGRAČE, PA NAPUSTILE STADION: Debitanti pogađali za ubedljiv trijumf Zvezde nad Tekstilcem! VIDEO  Youtube

68. minut Velika šansa za Telstilac

Lopta je došla do Davidovića koji je sa 10-11 metara neometan šutirao, ali je Ilić odbranio.

67. minut - Dvostruka izmena u Tekstilcu

Kodić i Mačić ulaze. Izlaze Vasić i Ilić.

63. minut - GOOOL! Šerif Endiaj duplira prednost - 0:2

Četvrtim golom u sezoni Šerif Endiaj duplira vođstvo Crvene zvezde. Ivanić je povukao kontru, dodao do Hvanga koji je centrirao, a Endiaj glavom sa nekoliko metara pogodio mrežu.

DELIJE POKRENULE IGRAČE, PA NAPUSTILE STADION: Debitanti pogađali za ubedljiv trijumf Zvezde nad Tekstilcem! VIDEO  Youtube

Delije napustile stadion

Najvatrenije pristalice Crvene zvezde napustile su stadion u Bačkoj Palanci.

Delije su okačile transparent na kome piše: "Još pet uhapšenih! Dokle da trpimo teror nad Srbima sa Kosova", a potom su napustile stadion.

Delije su ovim činom želele da pošalju poruku protiv dešavanja koja se odvijaju na Kosovu. Tokom dana je objavljena informacija da je u Pasjanu uhapšeno petoro Srba.

- Prema rečima očevidaca i njihovih porodica, ROSU policija je prilikom hapšenja kod sebe imala spiskove Srba, a nije pokazala nikakve naloge za pretres, što jasno govori da su privedeni arbitrarno, po političkom ključu na osnovu tajnih spiskova - saopštila je Kancelarija za KiM.

55. minut - Druga izmena u Zvezdi

Duarte menja strelca Milsona.

54. minut - GOOOL! Zvezda vodi golom Milsona - 0:1

Na debiju Milson postiže gol za vođstvo crveno-belih. Ivanić je probio odbranu Tekstilca, pokušao da šutira, a lopta se odbila do Milsona kome nije bilo teško da je pošalje u praznu mrežu.

DELIJE POKRENULE IGRAČE, PA NAPUSTILE STADION: Debitanti pogađali za ubedljiv trijumf Zvezde nad Tekstilcem! VIDEO  Youtube

53. minut - Izmena u Zvezdi

Elšnik debituje, zamenio je Kangu.

Navijači postrojili igrače

Početak drugog poluvremena malo je kasnio pošto su igrači Crvene zvezde morali da odu do tribine gde se nalaze navijači.

Zvezda je odigrala prvo poluvreme ispod svog nivoa i verovatno su navijači želeli da dodatno podrže tim u narednih 45 minuta.

Screenshot 
foto: Screenshot

1. POLUVREME

Kraj poluvremena

Po jedna velika šansa na obe strane, i to u finišu poluvremena. Do tada smo gledali sporu utakmicu bez šansi. Zvezda je uglavnom pokušavala iz prekida, Tekstilac iz kontre.

42. minut - Neverovatna šansa za Tekstilac

Seol je glavom pokušao da vrati loptu do golmana Ilića, ali je to učinio tako nespretno da je do nje došao Đurić. Šutirao je, ali je Ilić sprečio vođstvo domaćina.

39. minut - Prva prava prilika za Zvezdu

Šerif Endiaje je promašio sa svega 2-3 metra. Napad gostiju je tekao po desnoj strani, usledio je centaršut, Ivanić je spustio loptu do Šerifa, a ovaj šutirao preko gola.

15. minut - Pripretio i Tekstilac

Prvi put su domaći igrači organizovali nešto ozbiljniji napad, međutim Ukačukvu nije uspeo da uputi šut ka golu, Spajić je intervenisao.

12. minut - Ivanić šutira preko gola

Pokušao je vezista crveno-belih sa preko 30 metara, no lopta odlazi preko gola.

3. minut - Prvi korner na meču

Crveno-beli imaju nešto više od igre, izveli su jedan korner i jedan skraćeni korner, ali se nominalni domaćin lako odbranio.

Zvezda bez Kataija, Rodića i Jovanovića

Stomačni virus je sprečio Aleksandra Kataija, Milana Rodića i Lazara Jovanovića da budu u timu. Zvezda zato ima dva igrača manje u protokolu.

TEKSTILAC - CRVENA ZVEZDA

Stadion: Slavko Maletin Vava, Bačka Palanka

Sudija: Danilo Nikolić.

TEKSTILAC: Brać - Luković, Marjanović, Šavija, Ukačukvu - Đurić, Vasić - Tripković, Jočić, Davidović - Ilić.

CRVENA ZVEZDA: Ilić - Stojić, Leković, Spajić, Seol - Kanga, Hvan - Prucev, Ivanić, Milson - Šerif.

U jednoj od interesantnijih utakmica 3. kola Super lige Srbije Tekstilac dočekuje Crvenu zvezdu.

Debitant iz Odžaka kao domaćin igra u Bačkoj Palanci, a meč na stadionu "Slavko Maletin Vava" počinje u 20 časova.

Odžačani su startovali sa dva poraza, dok su crveno-beli osvojili četiri boda u prva dva kola. Prošlonedeljni remi u Beogradu sa ekipom Mladosti iz Lučana bio je šok za sve.

Šef stručnog štaba Vladan Milojević ističe da je prethodni meč otkrio na čemu sve moraju da rade u narednom periodu.

"Mislim da imaju veoma dobar kolektiv i da su zadržali energiju koju su imali prošle godine, sa kojom su i ušli u Super ligu. To su pokazali i u prethodne dve utakmice, bez obzira na rezultat. Naročito u prethodnom meču su pokazali talenat i potencijal. Ekipa su koja se bazira na kolektivu i to je njihova najveća snaga. Ove sezone ima dosta radova i mnogo ekipa ne igra na svojim terenima. U današnje vreme ne znam da li je to prednost ili ne. Ne verujem da će nam ta činjenica olakšati posao. Sigurno da imamo određene kadrovske probleme. Pokušavamo da ih rešimo i da oporavimo igrače što pre kako bi mogli da uđu u takmičarski ritam. Dosta stvari nam je pokazala prethodna utakmica. Uradili smo analizu i završili sa tim u utorak. Pričali smo i imaćemo dosta nekih stvari da ispravljamo i u budućnosti. Mi smo ekipa u formiranju. Dosta igrača je otišlo, neki od njih su u fazi rehabilitacije. Sa druge strane vratili su se i reprezentativci, a nisu u takmičarskoj formi. Rekao sam i tada što se tiče prvog poluvremena, to ne bi smelo više da nam se događa. Kao i kada smo zaostajali sa većim brojem bodova za protivnikom, bez obzira ko je, uvek je imperativ pobeda kada igrate u Crvenoj zvezdi, bilo da ste na treningu, zvaničnoj ili prijateljskoj utakmici. Svaki put idemo na tri boda, tako će biti i sada."

Kurir sport