POLJSKI I NORVEŠKI ŠAMPION ZAJEDNO NE VREDE KAO ZVEZDA! Crveno-beli prema ovom PARAMETRU veliki favoriti za plasman u elitu!

@starsport

Crvena zvezda je saznala potencijalnog rivala u plej - ofu za Ligu šampiona.

Protivnik srpskog šampiona biće bolji iz duela poljskog i norveškog prvaka Jagjelonija - Bode/Glimt

Gledajući faktor novca Zvezda je favorit da se domogne novog sistema Lige šampiona. Iako nije presudan indikator, vrednost igrača i te kako može da prikaže stanje na papiru.

Tim Crvene zvezde u ovom trenutku vredi 71.200 miliona evra i u tu brojku uvrštena su 36 igrača. Najverovatnije će doći do promena u ekipi do kraja prelaznog roka, ali cifra ne bi trebalo drastično da se menja.

Michal Kosc / imago sportfotodienst / Profimedia 
foto: Michal Kosc / imago sportfotodienst / Profimedia

Kada je reč o Jagjeloniji, vrednost poljske ekipe je prema proceni sajta "Transfermarkt" je 17.680. miliona evra a ubedljivo najvredniji fudbaler ekipe je poljski desnokrilni napadač- Dominik Marčuk.

Jagjelonija trenutno prvoplasirani tim šampionata sa maksimalnim učinkom posle tri kola.

Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia 
foto: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Bodo/Glimt je nešto poznatiji ljubiteljima fudbala u Srbiji imajući u vidu njihovu istoriju u evrokupovima poslednjih godina.

Igrali su grupnu fazu Lige konferencija u kampanji 2021/22, zatim u Ligi Evrope iduće sezone, a i prošle su takođe bili deo Lige konferencija.

Procenjuju se na 31.350 miliona evra, a najvredniji fudbaler u timu je ujedno i kapiten, Patrik Berg čija je vrednost prema "Transfermarktu" 4.500.000 evra. On je standardni reprezentativac Norveške.

Tako, čak ni kada se spoje brojke dva tima, daleko su od vrednosti ekipe Crvene zvezde.

Jagjelonija i Bode zajedno vrede 49. miliona evra i to je 22.miliona manje u odnosu na srpskog šampiona.

Međutim novac ne igra, nego igrači na terenu.

Kurir sport