DETALJNA ANALIZA RIVALA CRVENO-BELIH NA PUTU DO LIGE ŠAMPIONA: Zvezdo, pamet u glavu! Bode je opasan...

PressFocus / ddp USA / Profimedia

Fudbaleri Crvene zvezde igraće u plej-ofu za ulazak u Ligu šampiona protiv norveškog Bode Glimta. Prvi meč na programu je u utorak 20. avgusta u Bodeu, dok je revanš osam dana kasnije u Beogradu.

Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

Neće biti lako crveno-belima da se po četvrti put domognu elitnog UEFA takmičenja, jer je prvak Norveške izuzetno kompaktna i moćna ekipa. Novi format Lige šampiona, koji garantuje osam utakmica, po četiri kod kuće i na strani, trebalo bi da bude dovoljan motiv za trenera Vladana Milojevića i njegove fudbalere.

Pri tom, ne treba na stranu staviti ni finansijski momenat koji bi klubu doneo 25 miliona evra, a navijačima ogromnu radost i satisfakciju. Plus milionska zarada od prodatih karata, kao i efekat koji bi doneo nekoliko spektakularnih utakmica na Marakani, tipa da u goste dođu Real, Barselona, Mančester siti, Arsenal, Liverpul, Inter, Juventus, Bajern, PSŽ...

FOT. JAROSLAW OLSZEWSKI/FOTOPYK / imago sportfotodienst / Profimedia 
foto: FOT. JAROSLAW OLSZEWSKI/FOTOPYK / imago sportfotodienst / Profimedia

Bode Glimt je u dvomeču protiv Jagijelonije prosto pregazio prvaka Poljske. U prvom meču Norvežani su u gostima slavili rezultatom 2:1, dok su u revanšu bili još ubedljiviji - 4:1. Trener Bode Glimta Kjetil Knutsen preferira brzu igru, pre svega po bokovima i to sa minimum kontakata sa loptom. Kada se tome doda i veštački teren na kojem će biti igrana utakmica, fudbaleri Crvene zvezde bi mogli da se nađu u ozbiljnom problemu.

Prva violina ekipe koja nosi žuto-crne dresove jeste Jens Peter Hauge, povratnik iz Milana koji je pravi lider ekipe. U Crvenoj zvezdi moraće da obrate pažnju i na krilo Isaka Dibvika Matu, kao i vezne igrače Sondrea Brunstada Feta i kapitena Patrika Berga, te prvog napadača Danca Kaspera Hega.

PressFocus / ddp USA / Profimedia 
foto: PressFocus / ddp USA / Profimedia

Bode Glimt će protiv Crvene zvezde drugi put u istoriji pokušati da se domogne grupne faze Lige šampiona. U sezoni 2022/2023 odigrali su dramatičan dvomeč protiv zagrebačkog Dinama. Norvežani su dobili prvu utakmicu rezultatom 1:0, da bi u Zagrebu posle produžetaka bili poraženi sa 4:1.

Valja pomenuti da fudbalere Crvene zvezde očekuje izrazito hladno i kišovito vreme u Norveškoj. Gradić Bode, inače luka u jednom od fjordova, ima oko 36.000 stanovnika. Smešten je na severu Norveške i od Beograda je udaljen 2.545 kilometara, ili skoro tri ipo sata leta avionom.

Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

U Beogradu je trenutno 40 stepeni, čak i više, a tako će biti i do vikenda. U Norveškoj je mnogo hladnije, a prema podacima vremenske prognoze za utorak 20. avgusta, kada će biti odigrana utakmica, fudbalere Crvene zvezde očekuje pravi temperaturni šok, jer će u Bodeu biti svega 15 stepeni, plus jaka kiša.

Kurir sport

This browser does not support the video element.

Delije koreografija 2  Kurir