KAKAV ŠOK ZA HRVATSKU! Jedan od najboljih fudbalera u istoriji odjavio reprezentaciju i objavio KRAJ KARIJERE!

Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Hrvatski fudbaler Marcelo Brozović saopštio je danas da je završio reprezentativnu karijeru.

Brozović je uz Luku Modrića i Matea Kovačića bio jedan od najvažnijih igrača veznog reda reprezentacije Hrvatske, sa kojom je osvojio drugo mesto na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, treće mesto četiri godine kasnije u Kataru, kao i drugo mesto u Ligi nacija 2023.

"Poznajete me dovoljno dobro da znate da nisam čovek od mnogo reči, pa bi za ovo oproštajno pismo bila dovoljna i samo jedna brojka - 99. ;Toliko puta sam imao čast da nastupam za hrvatsku fudbalsku reprezentaciju i tim brojem ću završiti reprezentativnu karijeru", naveo je Brozović u oproštajnom pismu, prenela je Hina.

EPA/Filip Singer 
foto: EPA/FILIP SINGER

On je istakao da je za Hrvatsku uvek davao 100 odsto truda, energije, snage i strasti.

"To je standard koji su postavili brojni veliki igrači pre mene, standard kojem smo stremili svi u ovoj nezaboravnoj generaciji i standard kojem moraju težiti svi koji dolaze", dodao je 31-godišnji fudbaler.

On je rekao da je sa reprezentacijom ostvario sve što je mogao da poželi i da je vreme za nove snage koje će davati 100 odsto jer je to "jedino dovoljno kada se nastupa za Hrvatsku".

"Takmičarski debi protiv Brazila na otvaranju Svetskog prvenstva. Srebrna medalja u Rusiji. Bronzana medalja u Kataru. Srebro u Roterdamu. Dočeci nakon svetskih medalja. Puno slatkih, velikih i dramatičnih pobeda, ali i neki bolni porazi. Puno klizećih startova i još više pretrčanih kilometara. To su najupečatljivije, najdraže i najposebnije uspomene mog fudbalskog života i beskrajno sam zahvalan što sam imao privilegiju da budem deo ove ekipe", naveo je.

BEAUTIFUL SPORTS/Wunderl / imago sportfotodienst / Profimedia 
foto: BEAUTIFUL SPORTS/Wunderl / imago sportfotodienst / Profimedia

Brozović je rekao da je nemoguće zahvaliti svima pojedinačno, pošto je radio sa mnogo kvalitetnih ljudi, najboljih u reprezentaciji. Pomenuo je selektore od Nike Kovača, koji mu je pružio priliku, preko Ante Čačića, do Zlatka Dalića, sa kojim su ostvareni veliki uspesi.

Zahvalio je i Savezu, porodici i prijateljima i navijačima, sa kojima se, kako je rekao, živelo, slavilo i tugovalo.

"Iz mnogo razloga je teško reći zbogom reprezentaciji, ali zbog jednog razloga sam se lomio ovako dugo. ;Teško je reći zbogom ekipi. Teško je reći zbogom Luki i Kovi, sa kojima sam toliko toga prošao, sa kojima sam se na terenu poznavao u dušu i sa kojima je bio neverovatan gušt igrati", dodao je.

EPA 
foto: EPA

Brozović je rekao da "karavan mora dalje" i da će oni koji su napustili reprezentaciju, biti njeni najveći navijači.

"Devedeset devet. ;Pitaće se neko: 'Pa ko je tako lud da se oprosti baš sa 99 nastupa'. To je više nego što sam ikada mogao da priželjkujem, a pritom je bilo bolje i uspešnije nego sam ikada mogao da sanjam. I zato, tih 99 je baš, onako, epik. Voli vas Broz", naveo je Brozović.

U 99 utakmica postigao je sedam golova. Posle početaka u Hrvatskom dragovoljcu i Lokomotivi, Brozović se ustalio kao reprezentativac tokom igranja za Dinamo od 2012. do 2015. godine.

Najveći deo karijere proveo je u Interu iz Milana sa kojim je osvojio dve šampionske titule u Seriji A i igrao u finalu Lige šampiona. Od prošlog leta igra za saudijski Al Nasr.

(Beta)