SAZNAJEMO: SERGEJ I PIKSI OBAVILI RAZGOVOR POSLE EURA! Milinković-Savić doneo BITNU ODLUKU, a dve stvari su ga POSEBNO POGODILE!

Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia

Posle Aleksandra Mitrovića, koji je potvrdio da će i dalje igrati za fudbalsku reprezentaciju Srbije, isto je odlučio i Sergej Milinković-Savić.

Starsport/Srđan Stevanović 
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Posle završetka EURO 2024 bilo je dosta poluinformacija vezanih za status Sergeja Milinkovića-Savića i njegovu budućnost u dresu Orlova. Ovaj fudbaler retko je davao izjave za srpske novinare posle utakmica, a njegovi intervjui tokom igranja u Italiji za Lacio i sada u Saudijskoj Arabiji za Al Hilal su prava retkost.

Kurir saznaje da će Sergej Milinković-Savić i dalje u budućnosti igrati za reprezentaciju Srbije. Tačnije, kod njega, kao i kod Aleksandra Mitrovića, nikada nije postojalo razmišljanje kada je Srbija u pitanju. Iskren razgovor sa Sergejem obavio je selektor Dragan Stojković Piksi. Prvi trener reprezentacije hteo je da se uveri, baš kao i kod Aleksandra Mitrovića, može li da računa na Sergeja za 5. septembar, kada Orlovi dočekuju evropskog šampiona Španiju u Beogradu, na startu Lige nacija.

Starsport/Srđan Stevanović 
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Prema saznanjima našeg portala razgovor između selektora Stojkovića i Sergeja bio je dobronameran, iskren i korektan. Kao i Mitrović, tako je i Milinković-Savić rekao Piksiju da će uvek biti spreman za Srbiju, bez obzira da li ga selektor vidi u startnih 11, ili će mu dati šansu sa klupe. I to je nešto što je mnogo obradovalo Dragana Stojkovića.

Sergej se poverio selektoru i otkrio da su mu dve stvari teško pale posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj, a vezane su za reprezentaciju i eliminaciju posle prve faze. Situacije koje su ga mnogo pogodile, kao čoveka i fudbalera.

AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia 
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Prva je pisanje o novcu koji prima u Saudijskoj Arabiji. Milinković-Savić smatra da njegova plata koju je zaradio pošteno i koju nije ukrao, ne bi trebalo da bude predmet kojim se manipuliše oko njegovog igranja za reprezentaciju i navodnog nezalaganja. Piksi mu je rekao da zbog istog i njega napadaju i da sa time treba da nauči da se nosi.

Druga stvar, koja je mnogo zasmetala Sergeju jeste primljen gol na EP protiv Slovenije, kada se našao na stubu srama javnosti, jer nije trkački mogao da isprati slovenačkog beka Žana Karničnika, koji je rivala doveo u vođstvo.

DANIEL KARMANN / AFP / Profimedia 
foto: DANIEL KARMANN / AFP / Profimedia

- Ispade kao da nisam hteo da stignem... Ali, jesam, trčao sam koliko mogu. Nisam brz igrač, šta da radim. Sad da kukam da nisam ja izgubio loptu, neću... Ne želim - poručio je Sergej.

Sergej Milinković-Savić mir posle neuspeha reprezentacije Srbije na EURO 2024 u Nemačkoj potražio je u krugu porodice. Slobodno vreme proveo je u društvu supruge Natalije, koja je trudna i ćerkice Irine. Posle toga stigao je u Saudijsku Arabiju i stavio se na raspolaganje treneru Al Hilala Žoržu Žezusu.

Ovog proleća i leta Sergej Milinković-Savić imao je poziva iz Italije da se vrati u Seriju A. Juventus se stidljivo raspitivao za njega, ali arapski klub odbio je bilo kakav vid pregovora kada je Srbin u pitanju. Ugovor sa Al Hilalom Srbinu traje do juna 2026. godine.

Kurir sport

This browser does not support the video element.

Srpski navijači u Minhenu uoči utakmice  Kurir