BOSNA UKRALA SRBIJI FUDBALERA: Velika želja Partizana debitovaće u Ligi nacija, ali ne za Orlove!

Starsport/Srđan Stevanović

Godinama su pokušavali ljudi iz FS BiH da privole fudbalere rođene u Srbiji da zaigraju za njihovu selekciju. Nisu uspeli sa Ademom Ljajićem, Svetozarom Markovićem, a onda i sa Samedom Baždarom. Ali...

Starsport/Srđan Stevanović 
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Međutim, čelnici FS BiH i novi selektor Sergej Barbarez privoleli su da jednog fudbalera iz Srbije privole da zaigra za njihovu reprezentaciju. Posle nekoliko meseci pregovora Ifet Đakovac, igrač TSC i velika želja Partizana ovog leta, pristao je da obuče dres reprezentacije BiH.

Ifet Đakovac debitovaće za selekciju BiH u Ligi nacija A divizije u septembru. BiH prvo gostuje 7. septembra Holandiji u Ajndhovenu, a onda će tri dana kasnije u Budimpešti bodove tražiti protiv Mađarske. Treći rival u grupi im je Nemačka.

Ifet Đakovac rođen je u Sjenici 1997. godine i do pre nekoliko dana nije imao pasoš BiH. Poslednjih godina igrao je u fantastičnoj formi za TSC, a srpski trener Nenad Lalatović posle EURO 2024 predložio je selektoru Srbije Draganu Stojkoviću da osveži nacionalni tim sa Ifetom Đakovcem.

Čini se da do kontakta srpskog selektora i fudbalera TSC nije došlo, pa je Ifet Đakovac prihvatio poziv iz Sarajeva i od jeseni će i definitivno igrati za reprezentaciju BiH.

Kurir sport

This browser does not support the video element.

Srpski navijači viču nemačkoj policji; kerovi, kerovi  Kurir sport