VLADAN MILOJEVIĆ PRED BODO: Možemo MNOGO, ali treba da se nađemo! Oni su blagi FAVORIT!

Aleksandar Radonić

Kurirov izveštač iz Norveške - Aleksandar Radonić

Vladan Milojević trener Crvene zvezde očekuje pravu rovovsku bitku sutra od 21.00 sat protiv Bodea, u prvom meču kvalifikacija za Ligu šampiona. Po Milojeviću, Bode je blagi favorit zbog domaćeg terena i kontinuiteta.

Na pitanje da li će Crvena zvezda sutra pobediti sa dva ili tri gola razlike, Milojević se začudio, pa dao sledeći odgovor.

- Nije korektno postavljati to pitanje. Ne pripremamo se na takav način, niti spremamo utakmicu. Moj tim će uvek imati respekt prema svakom protivniku. Čekaju nas dve utakmice. Nadamo se da ćemo dobro odigrati sutra - kazao je Milojević.

Očekivanja pred utakmicu bila su sledeća.

- Očekujemo brzu utakmicu, dosta vremena se priča o podlozi i veštačkoj travi. Da li će biti kiše, ili ne... Podloga nije uobičajena za nas, igrali smo u našem prvenstvu, a podloga u Pančevu nema veze sa ovom u Bodeu. I oni su ekipa koja igra brzo, sa kratkim padovima, moraćemo da se adaptiramo na teren.

Igrački kadar.

- Glazer nije krenula sa nama. Nije pogoršana povreda, više iz predostrožnosti.Videćemo za ostale. Imam poverenje u Marka Ilića, čestitam mu na pozivu za reprezentaciju.

Aleksandar Radonić 
foto: Aleksandar Radonić

O kvalitetima Norvežana.

- Bode je ekipa koja igra u jednom sistemu dugi niz godina, to ih je pozicioniralo na mapi Evrope. Organizovani su, disciplinovani, neće menjati svoj stil. Sigurno će igrati agresivno kao i dosad, ali ćemo i mi da odgovorimo sa našom agresijom. Biće zanimljiva utakmica i jedna rovovska bitka.

Važnost utakmice.

- Nama je bitna ova utakmica. Mi smo skloni da govorimo da je svaka utakmica na život i smrt. Ovo je fudbal, protivnik može da otvori šampanjac u prvenstvu Norveške već sad... Mi dolazimo iz priprema, neki igrači su povređeni, neki iz reprezentacije imali pauzu. Mi možemo mnogo, ali treba da se nađemo. Došao nam je i Drkušić, radićemo neke stvari u hodu, a čeka nas vrlo značajna utakmica. Nismo na maksimali, ali se nadam da ćemo biti bolji nego na prethodnoj utakmici.

Kladionice pozicioniraju Bode kao favorita.

- Ne igram kladionicu, niti me je to ikada u životu interesovalo. Isto tako nikada nisam ništa prognozirao. Bitno je da damo maksimum, pa ćemo da vidimo šta će biti

Marko Ilić golman, branio je u Norveškoj.

- Nismo znali da ćemo izvući Bode kad smo dovodili Marka, ali je sigurno da će nam pomoći zbog iskustva iz Norveške. Verujem da Bode sve zna o nama, kao i mi p njima, jer je ovo era interneta i sve se zna. Prednost Bodea je što igraju prvenstvo, igraju na veštaku, sa mnogo vlage, dok su kod nas visoke temperature i teško je održavati terene na optimumu.

Velika je želja navijača da uđe Zvezda u Ligi šampiona.

- Mi smo takav narod, verovatno će biti... Razmišljamo fudbalski, dajemo sve od sebe. Znamo za koji klub igramo. Mi smo klub sa mnogo emocija, ljubavi i strasti. Borićemo se i dosta pričamo sa igračima, jer imamo mnogo novih. Filozofija Zvezde i Bodea je dijametralno drugačija. Oni mogu da vrate svoje dobre igrače, mi ne... Imao sam drugačiji tim u decembru, u odnosu na sad. Bode ima kontinuitet, mi moramo da radimo u hodu, ali meni to ne smeta, ne znam kako bih funkcionisao u drugačijem sistemu

O favoritu.

- Hajde da kažemo da je Bode favorit. Neki blagi...Šanse su 50/50, oni imaju svoje razloge, mi svoje, rasterećeniji su. Ne BiH trošio mnogo reči, teren će sve pokazati - zaključio je Milojević.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Crvena zvezda, pehar, delije  Kurir